Boban i Marko Markovic_Boban i Marko Marković, Ferus Mustafov i Kal na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju
U okviru muzičkog programa manifestacije „Stari dani“, koja će se održati od 18. do 22. avgusta u Vranju, između ostalih nastupiće orkestar Bobana i Marka Markovića, Ferus Mustafov i grupa Kal.
Orkestar Bobana i Marka Markovića – u svetu najpoznatiji i najuticajniji trubački orkestar iz Srbije, ovih je dana na velikoj turneji, pre nekoliko dana su nastupili na jednom od najstarijih festivala u Velikoj Britaniji – folk, rock i world music festivalu u Kembridžu, na kome je svirao i poznati muzičar i glumac Kris Kristofferson, kao i na velikom danskom Roskilde festivalu. Očekuje se da će u Vranju, na svom terenu, prirediti još jedan nezaboravan koncert.
Ferus MustafovFerus Mustafov, poznatiji kao Kralj Ferus Mustafov, najznačajniji je predstavnik makedonske gypsy wedding muzike i jedan od najpoznatijih ambasadora balkanskog zvuka u svetu. Ferus je multinstrumentalista, a najviše voli da nas povede na strastveno putovanje romskim i makedonskim muzičkim predelima saksofonom ili klarinetom.
Kal je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock ‘n’ Roma. Od 2006. godine su u inostranstvu odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima. Na prestižnoj World Music Chart Europe sa oba albuma zauzeli su prva mesta i iza sebe ostavili bendove poput: Gotan Project, Natasha Atlas, Ojos de Bruho. Na istoj listi 2006. godine bili su treći na godišnjem nivou što nijednom bendu sa ovih prostora nije pošlo za rukom.
Na kraju, ali ne i najmanje bitno, Bobana i Marka, Ferusa i Kal, moći ćete da čujete u istom danu! Nastupiće u petak, 20. avgusta, u okviri muzičkog programa festivala „Stari dani“.
Muzički deo manifestacije biće održan od 19. do 22. avgusta na platou pored Doma kulture u Vranju, ulaz je besplatan.
Sadržajan i kvalitetan prateći programa festivala biće sastavljen od izložbi, performansa, kniževnih večeri, videoinstalacija…
Kal_1Više informacija o muzičkom programu, kao i o pratećim sadržajima, Organizacioni odbor festivala „Stari dani“ predstaviće na konferenciji za novinare koja će se održati u petak, 6. avgusta, u 10h u Sali gradskog veća.
Organizator festivala “Stari dani” je Opština Vranje, a na ovaj način se rodni grad Bore Stankovića i poznatog trubača Bakije Bakića velikim slovima upisuje na mapu značajnih kulurnih manifestacija u Srbiji i regionu.
Povezana vest:  Praznična magija uz Lenu Kovačević 17.decembra u Beogradu