Regionalni bend Dubioza Kolektiv zakazao je druženje sa publikom 30. juna na otvorenom – stadionu “Tašmajdan”! Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, održaće u Beogradu svoj prvi samostalni koncert nakon četiri godine.

U susret koncertu, balkan-ska-pank-dab atrakcija poručila je ljubiteljima njihovog nesvakidašnjeg zvuka:

-Ove godine imamo dva velika povoda za koncert u Beogradu. Novi album “Pjesmice za djecu i odrasle” izašao je pre nepuna 3 meseca i jedva čekamo da zasviramo nove pesme, a biće nam ovo i prvi solo koncert na otvorenom u glavnom gradu Srbije. Radujemo se što ćemo svirati na Tašmajdanu, čuli smo toliko priča o koncertima u tom prostoru”.

Povezana vest:  "Et In Peccatum" otvara Manntrin novi live album kojim su osvojili Europu

Na novom albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” nalazi se devet pesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Na Tašmajdan dolaze nakon dve godine apstinencije od Beograda, tokom kojih su postigli nezamislive uspehe. Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje “Happy machine”, odvela ih je na brojne pozornice širom sveta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad. Usledile su i turneje po Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana, uspeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video spotova nastalih na ovim prostorima.

Povezana vest:  Epl ubija muziku, smatra Džon Bon Džovi

Energične žive svirke Dubioze Kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj muzičkoj sceni, o čemu svedoče rasprodati koncerti krajem 2017. godine u svim velikim regionalnim gradovima. Na koncertu 30. juna u Beogradu na stadionu “Tašmajdan” pored predstavljanja novog albuma, planiraju da potvrde odavno zasluženi status koncertne atrakcije uz proverene hitove sa prethodnih izdanja.

Povezana vest:  Sevdah Baby pred Beograđanima