Mešanje politike tokom dodele muzičkih Gremi nagrada sinoć u Njujorku dovelo je do većeg broja poruka neodobravanja iz tima američkog predsednika Donalda Trampa.

Sinoć je voditelj Džejms Korden prikazao video snimak na kome Šer i Snup Dog, Džon Ledžend, ali i bivša Trampovoj protivkandidatkinji u predsedničkoj trci Hilari Klinton čitaju odlomke iz kontroverznog bestselera ; „Vatra i Bes: Unutar Trampove Bele kuće“ (Fire nd Fury: Inside the Trump White House) novinara Majkla Volfa.

U toj knjizi objavljenoj početkom januara novinar Majkl Volf predstavlja američkog predsednika kao loše obaveštenog, intelektualno ograničenog i nestabilnog.

Povezana vest:  KULTNE SISTER SLEDGE PRVI PUT U HRVATSKOJ!

Korden je objasnio da se oni nadaju nagradi za album sa najbolje izgovorenim rečima.

Sin predsednika SAD, ; Donald Tramp mlađi reagovao je preko Tvitera „pročitati izvod iz knjige lažnih vesti na Gremijima izgleda pruža veliku utehu za gubitak predsedništva“, u osvrtu na poraz Klintonove na predsedničkim izborima 2016. godine.

Po njegovim rečima, što se Hilari Klinton više pojavljuje na televiziji to više američki narod shvata koliko je „izvanredno“ što je na mestu predsednika Donald Tramp.

Povezana vest:  KATY PERRY NASTUPA NA "2013 MTV VMA"

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli nije pominjala Hilari Klinton ali je zamerila što se u muziku meša politika.

„Uvek sam volela Gremi ceremonije ali videti umetnike kako čitaju knjigu Vatra i bes je ubila. Nemojte uništavati odličnu muziku sa đubretom. Neki od nas vole muziku bez mešanja politike“, napisla je Hejli preko Tvitera.

Povezana vest:  Lena Kovačević održaće koncert 7. decembra u Domu sindikata

Na kraju snimka Hilari Klinton čita deo prema kome predsednik voli da jede hamburgere kod Mekdonalda, uz komentar „Gremi nam je osiguran“.

Tokom večeri izvođači su govorili i o ilegalnim imigrantima, o pretnji rasizma i ekstremnodesničarske politike, i osvrnuli na uvredljivu Trampovu izjavu u kojima naziva afričke zemlje „vukojebinama“.

„Blagoslovene bile zemlje vukojebine jer su nam one dale američki san“, rekao je Bono na kraju nastupa grupe U2.

Glavne nagrade na Gremijima sinoć dobili su Bruno Mars i Kendrik Lamar.