Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, koji je oduševio publiku, slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici 15. aprila u Belexpocentru.
Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni. Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza.
Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem. Autor je muzike za filmove “Montevideo, Bog te video!” i “Montevideo, vidimo se!”, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom “Stanislav Binički”. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju “Senke nad Balkanom”.
Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije izdao je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album “Export/Import” je 2004. godine izdala izdavačka kuća Sony, a album “Magification” objavljen je za uglednu izdavačku kuću Piranha Musik. Hitovi kao što su “Samo malo”, “Pukni zoro”, “Hir aj kam, hir aj go”, “Giv mi mani”, “Divna”, “Silvija” i “Pismo kumu (Rambo Rambo)” rado su slušani i na festivalima poput Szigeta.
Album pod nazivom “Charlatan de Balkan”, na kojem su gostovali Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović Orchestra (duvači), The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi, objavljen je 2016. godine.

Povezana vest:  EROS RAMAZZOTTI RUŠI REKORDE NA SVETSKOJ TURNEJI

Ulaznice za beogradski koncert Magnifico-a, mogu se nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

FB event: www.facebook.com/events/2063125207306115/