Šabački sastav Eleven objavio je svoj četvrti singl „Lament“ sa predstojećeg albuma „Reči koje nešto znače“ za izdavačku kuću Lampshade Media.

„Pesma je ukratko priča o povratku, zatvaranju kruga i vraćanju na mesto odakle smo sve počeli. Bez obzira gde smo i ko smo, svako može naći svoje mesto u ovim stihovima, tonovima i bezgraničnom prostoru prenesenog značenja.“ ističe basista Miki Stanković.

Povezana vest:  FESTIVAL UŠĆE, Nastupom Bajage i instruktora počeo Ušće fest

Produkcija izdanja je rađena u Zagrebu u LaBamba Studiju pod producentskom palicom Igora Pauka.

Za novi spot kao i prethodni bio je zadužen basista Miki Stanković ovaj put uz pomoć Predraga Daničića. Kameru na ovom spotu potpisuju Nenad Rankić, Dragan Đurđević i Nikola Janković kojima se ujedno i zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći i podršci.

Kroz video spot između ostalog pružamo ogromnu podršku za očuvanje zgrade bivšeg Doma JNA u Šapcu koja je bila na ivici prodaje i rušenja u prethodnom periodu. Projektovana je od strane doktora arhitekture, profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Bjelikova, građena između 1960. i 1962. Svojim položajem u okviru parcele sa uređenim zelenilom, prostornom organizacijom, oblikovanjem, konstrukcijom, materijalima i detaljima, poseduje izuzetne arhitektonske, istorijske i društvene vrednosti u sredini u kojoj se nalazi. Dom JNA, kako navode svedoci toga doba je bila najreprezentativnija kulturna ustanova u gradu.
Trenutno je pod zaštitom države ali njena sudbina je i dalje neizvesna.

Povezana vest:  Leni Kravic dizajner