Nakon izuzetno uspešne svetske turneje 3-D koncerata,nemački pioniri elektronske muzike KRAFTWERK nastupiće 24. februara u Štark Areni.

Turneju su počeli 2. februara u Nemačkoj, sa 4 koncerta u Drezdenu. Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju potpuno umetničko delo i otkrivaju složenost odnosa između čoveka i mašine.

Publici u Štark Areni će biti dodeljene specijalne brendirane naočare koje će omogućiti “upijanje” slika koje dolaze sa ogromnog LED ekrana postavljenog na sceni iza grupe.

Povezana vest:  Legendarni Laufer ponovo na okupu


Na setlisti će se sigurno naći njihove najpoznatije pesme, od “The Robots” , “Computer World” do “Trans Europe Express”: remek dela koja su doslovno izmislila novi koncept pop muzike, predviđajući invaziju tehnologije u modernim društvima.

Kraftwerk je ostvario dug i dubok uticaj na mnoge žanrove moderne muzike, uključujući sintopop, hip hop, ambijent, post-punk, techno i klupsku muziku, i inspirisao je širok i raznovrstan spektar umetnika, poput Depeche Mode, Joy Divison, New Order, Daft Punk i mnoge druge.

Povezana vest:  Majli Sajrus i Lijam Hemsvorth ne očekuju dete

Ulaznice za KRAFTWERK mogu se nabaviti na blagajnama Štark Arene i Bilet Centra, na svim prodajnim mestima CS Eventima i online na www.starkarena.co.rs

PHOTO: Peter Boettcher.