Zorana Arunović je, posle proglašenja za najboljeg ženskog strelca Srbije u 2017 u izboru SS Srbije, ovenčana još jednim priznanjem.

Svetska rekorderka finala vazdušnim pištoljem je izabrana za najuspešnijeg strelca Beograda u minuloj godini. Proglašenje je, po tradiciji, priređeno u svečanom delu Redovne godišnje Skupštine SSB, koja je održana u Klubu sportista JSD Partizan.

Arunovićeva je prošle godine na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru osvojila zlato, uz svetski rekord finala (246,9 krugova). Sa EP se vratila sa tri najsjajnija odličja, jer na najviši stepenik pobedničkog postolja popela se i kao članica ženske šampionske ekipe Srbije pištoljem, a odbranila je titulu šampiona Starog kontinenta u miksu u paru sa Damirom Mikecom, najboljim muškim strelcem Srbije u izboru nacionalnog saveza. Na finalnom turniru Svetskog kupa osvojila je bronzu malokalibarskim pištoljem, što joj je bio prvi uspeh kao članice novog kluba Olimpik 011.

Za razliku od SS Srbije, gradski savez ne bira najboljeg muškog i ženskog strelca godine, već najuspešnijeg strelca Beograda u apsolutnoj konkurenciji i najuspešnijeg mladog strelca. Za najuspešnijeg mladog strelca proglašena je Milica Babić (Pobednik), osvajač juniorske bronze iz trostava na EP malokalibarskim oružjem u Bakuu. Babićeva je na studijama u SAD, pa je umesto nje priznanje primio sekretar kluba.

Povezana vest:  ZAJEDNO ZA LONDON 2012, U pulu i Vojvođanska banka

Pehar za najboljeg trenera otišao je u ruke Dragana Donevića, trenera Andree Arsović, šefa stručnog štaba Partizana i reprezentacije Srbije, koji je nedavno proglašen i za najboljeg trenera Srbije minule godine.

Policajac je izabran za najbolji klub glavnog grada u 2017. Proglašeni su i najbolji pojedinci po kategorijama i oružju.

Svečanom delu prethodio je radni deo Skupštine, kome je prisustvovalo 32 od 33 delegata sa pravom glasa. Usvojeni su Izveštaj o radu SS Beograda za 2017, izveštaji stručne i sudijske komisije finansijski izveštaji, kao i Plan rada i finansijski planovi za 2018.

Mile Đapić, predsednik SSB, je podnoseći Izveštaj o radu naveo da su sva takmičenja realizovana po planu i bez problema. Posebno je istakao zadovoljstvo što Internacionalno prvenstvo Beograda, najznačajnije takmičenje u organizaciji SSB, iz godine u godinu napreduje.
Konkurencija na mitingu, koji se po tradiciji održava u decembru, je sve jača.

–Kvalitet takmičenja je prepoznao i nemački proizvođač oružja „Valter“, jedan od sponzora mitinga, s kojim, pre svega zbog uspeha Internacionalnog prvenstva, širimo saradnju od koje korist imaju kako Savez, tako i beogradski klubovi. Jedan od benefita je što je prošle godine Streljački savez Beograda je od „Valtera“, dobio četiri puščane cevi koje su podeljene klubovima, a u ovoj godini dobićemo šest cevi – poručio je Đapić.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, U Srbiji sve više modernih Robin Hudova

Govoreći o aktivnostima u vezi streljačkih objekata predsednik SS Beograda je Skupštinu obavestio da je Savez u katastarske knjige upisan kao zvanični korisnik većeg dela strelišta „Mirijevo“. Gradski savez je i do sada bio faktički korisnik strelišta, ali zbog mnogih prepreka godinama je objekat imao nerazjašnjen pravni status, što je onemogućavalo pokretanje projekta renoviranja. U toku su pregovori sa balističarma za izradu elaborata 25-metarskog strelišta. Skupština je izglasala odluku da se formira posebna komisija koja će se dalje baviti Strelištem „Mirijevo“.

SSB je prošlu godinu završio sa pozitivnim finansijskim bilansom.

Stručna komisija je Skupštinu izvestila da su strelci Beograda osvojili 18 pojedinačnih i ekipnih medalja na velikim takmičenjima u 2017. Do odličja na evropskim prvenstvima, turnirima svetskog kupa i finalu Svetskog kupa došli su Zorana Arunović, Damir Mikec, Andrea Arsović, Dimitrije Grgić, Milenko Sebić i Milica Babić. Zorana Arunović je postigla svetski rekord finala vazdušnim pištoljem (246,9 krugova), Andrea Arsović je oborila dva evropska rekorda, a Marija Zavišić je ispunila kvotu za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu.

Istaknuto je da je pet klubova iz Beograda među prvih deset u rang listi najboljih klubova Streljačkog saveza Beograda u prošloj godini.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lindzi Von kao da je ispala iz druge dimenzije

U planovima za 2018. godinu su, između ostalog, nastavak aktivnosti oko upisa Strelišta „Mirijevo“ u katastar nepokretnosti, dalji rad na projektnom zadatku „Streljačke hale“ na Novom Beogradu. ..
NAJBOLJI STRELCI BEOGRADA ZA 2017

Najuspešniji strelac Beograda za 2017: Zorana Arunović (Crvena zvezda/Olimpik 011)

Najuspešniji mladi strelac Beograda za 2017: Milica Babić (Pobednik)

Najuspešniji trener Beograda za 2017: Dragan Donević (Partizan)

Najuspešniji klub: KSS Policajac

Najuspešniji po kategorijama i oružju
Puška
Seniorke: Andrea Arsović (Partizan)
Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda)
Juniorke: Milica Babić (Pobednik)
Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Mlađe juniorke: Marija Zavišić (Policajac)
Mlađi juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Kadetkinje: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće)
Kadeti: Sava Ljujić (Partizan)
Pionirke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće)
Pioniri: Sava Ljujić (Partizan)

Pištolj
Seniorke: Zorana Arunović (Crvena zvezda/Olimpik 011)
Seniori: Damir Mikec (Policajac)
Juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd – Ušće)
Juniori: Branko Mašanović (Policajac)
Mlađe juniorke: Teodora Simić (Crvena zvezda)
Mlađi juniori: Vukašin Lazić (Kolubara)
Kadetkinje: Anđela Stojanović (Crvena zvezda)
Kadeti: Zlatomir Marković (Zemun Centar)

Rang lista klubova: 1. Policajac, 2. Crvena zvezda, 3. Partizan, 4. Novi Beograd – Ušće, 5. Akademac…