Nakon veoma uspešnog debitantskog albuma ”Woman”, Rhye predstavljaju već dugo očekivano studijsko izdanje ”Blood”. Novi album prethodno je najavljen pesmama ”Please”, ”Taste”, ”Song For You” i ”Count To Five“, za koju je objavljen i video sniman u Berlinu, Tokiju, Moskvi, Gani, Los Anđelesu kao i nacionalnom parku Joshua Tree.

”Sniman na 6 različitih lokacija širom sveta, video za pesmu ‘Count To Five’ slavi univerzalni jezik muzike i plesa“ – kaže frontmen Milosh i nastavlja – ”rekli smo svakoj plesačici da se snimi u svojoj domaćoj atmosferi kako bi mogli da doživimo njeno iskustvo“.

Milosh kaže kako je bend proteklih nekoliko godina proveo na turneji ‘prevodeći’ album ”Woman” iz studijskog projekta u potpuno live iskustvo, dok je sa novim izdanjem priča potpuno suprotna – ”muzika i zvukovi nastali su organski i stvoreni su za nastupe“. Novo studijsko izdanje nasleđuje već pomenuti album ”Woman” (iz 2013. godine) i donosi 11 pesama koje je pisao i producirao Michael Milosh. Dok debitantski album govori o romantici, novo izdanje je kolekcija pesama koje govore o periodu kada jedna veza prestaje, a druga počinje. Prekid veze nije bio jedini okidač za stvaranje novog izdanja. Naime, originalni saradnik, danski producent Robin Hannibal, napustio je projekt Rhye i odlučio je da ne nastupa sa ostatkom grupe. Frontmen Milosh je pisao o ličnim i profesionalnim prekretnicama, a kada je došlo vreme za snimanje novog albuma, obratio se svojim saradnicima kako bi pronašli prirodan zvuk spreman za live izvođenje.

Povezana vest:  Riccardo Tisci ekskluzivno za Mahmoodov novi spot!

Album “Blood” je u Srbiji dostupan u digitalnom obliku preko servisa Deezer i Google Play.