katy_perry_cgBeach Boysi možda tuže Katy Perry

 

Vlasnici dosad objavljenog materijala grupe The Beach Boys, osnovane davne 1961, navodno su od izdavačke kuće Katy Perry zatražili da se ispod njenog aktualnog letnjg hita ‘California Gurls’ kao autori potpišu i članovi benda Brian Wilson i Mike Love i da im se dodeli procenat od autorskih prava za ovu pesmu.

Povezana vest:  NIŠVILLE NA KOLARCU 16. AVGUSTA

Pesma ‘California Gurls’, u kojoj gostuje i Snoop Dogg, sadrži elemente pesme ‘California Girls’, koju su Beach Boysi objavili 1965. i koja je svojevremeno dospela do trećeg mesta Billboard Hot 100 liste singlova.

Predstavnici ovih veterana, izdavačka kuća Rondor Records, sada s izdavačkom kućom Capitol Records za koju objavljuje Katy Perry ulaze u proces razjašnjavanja sličnosti dve pesme, nakon koga se očekuju i odgovarajući pravni potezi.

Povezana vest:  Omaž Tupak Šakuru na festivalu 'Koačela''

Katy Perry je svojim letnjim hitom ‘California Gurls (feat. Snoop Dogg)’ postala vlasnica drugog singla u istoriji koji je najbrže postigao tiražu od tri miliona downloada. Posle 11 nedelja prodaje Katy je izjednačila rekord koji je postavio Flo Rida pesmom ‘Right Round’ i sada s njim deli prvo mesto u ovoj kategoriji.