Black_Eyed_Peas_i_gotta_feelingWill.I.Am ne odobrava novi album kralja popa

 

Frontmen Black Eyed Peasa smatra da najavljenu kompilaciju neobjavljenih materijala kralja popa Majkl Džeksona (Michael Jackson) ne bi trebalo objaviti.

Kako piše britanski Guardian: ‘Konačno je neko našao moralnu snagu da kritikuje veliki biznis i zaštiti zaostavštinu Majkl Džeksona.’ Taj neko je autor koji stoji iza jednog od najvećih savremenih hitova, pesme ‘I Gotta Feeling’ grupe Blek Ajd Pis..

Will.I.Am, koji je i sam sarađivao s Džeksonom pre njegove smrti, u intervjuu je kritikovao planove da se objavi najavljeni album (kao i još devet takvih izdanja!) s dosad neobjavljenim i nezavršenim snimkama pokojnog kralja popa.

Povezana vest:  Supermoćni programi na startu velikog finala Evropske prestonice kulture

-On nikada ne bi hteo da se to  uradi na ovakav način – rekao je Will.I.Am o Džeksonu. O ljudima iza ovog projekta je rekao:

-Prokleti paraziti! Mislim da to nikada ne bi trebalo objaviti. Kako da se objavi Majkl Džeksona kada on više nije tu da takvo nešto odobri? To je loše.

Pevač, tekstopisac i producent je rekao kako smatra da su on i Džekson bili prijatelj i da je pokojni pevač zaista bio perfekcionist i čovek koji se sam brinuo o svakom aspektu svojih snimaka.

Povezana vest:  Objavljene nominacije za NME nagrade

-Sada, kada on nije deo tog procesa, šta oni uopšte misle da rade? Zašto bi iko snimke objavio na taj način?

Will.I.Am je prvi put sarađivao s Džeksonom na izdanju koje je obeležavalo 25 godina od objavljivanja albuma ‘Thriller’, 2008. godine. Tom prilikom napravio je remikse pesama ‘The Girl Is Mine’, ‘Beat It’ i ‘Pretty Young Thing’. Kasnije se zajedno s imenima kao što su R Kelly, Ne-Yo i Akon pridružio grupi od nekoliko muzičara koji su radili na Džeksonovom povratničkom albumu, koji nije dočekao završetak i objavu.

Povezana vest:  Mihalis Hastzigiannis - grčki superstar u Beogradskoj areni

Nedavno je Džeksonov menadžer Frank DiLeo naveo i Will.I.Amovu pesmu kao jednu od onih koje bi se trebale da nađu na prvoj u seriji od čak deset kompilacija neobjavljenih i nezavršenih snimaka, koja će se pojaviti u novembru. Ako je to tačno, frontmena Black Eyed Peasa možda očekuje pravo malo bogatstvo od tantijema samo od te jedne pesme.