josipa_dnevnikJosipa Lisac otvorila Šabački letnji festival

 

Koncertom Josipe Lisac, koji je pratilo 15.000 građana, sinoć je počeo Šabački letnji festival (ŠLF). Zvezda prostora bivše Jugoslavije svoj prvi koncert u tom gradu počela je oko 22.30 numerom Boginja a završila dva časa kasnije hitom Magla.

-Zaista imam tremu, kažem vam mada su mi svi rekli da se ne poveravam puno publici – prve su reči koje je čuvena hrvatska pop pevačica uputila publici u šabačkoj tvrđavi na reci Savi a zatim je izvela stare hitove i deo pesama sa novog albuma koji trenutno predstavlja.

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Bei The Fish

Koncert, koji je statistički najposećeniji za osam godina trajanja ŠLF-a, u prostoru same tvrđave pratila je publika srednjih godina dok su na obali reke Save program putem video bima pratili mlađi Šapčani.

Kao predgrupe Josipi Lisac večeras su nastupili “Zemlja gruva“ i šabački sastav “11 (ileven)“

Drugog dana festivala,10. avgusta, nastupiće Siempre peligroso, Svi na pod a zatim i Vlada Divljan. U sredu, 11. avgusta, sviraju Dubioza kolektiv iz BIH i hrvatska grupa Ladno pivo dok će dan kasnije, 12. avgusta, nastupiti Tsy boks, Autopark i Električni orgazam.

Povezana vest:  Brus Springstin ponovo objavljuje četvrti album

Poslednjeg dana festivala, 13. avgusta, program počinju demo sastavi a zatim će nastupiti Ateist rep i šabački Goblini kojima će to biti prvi koncert nakon deset godina pauze. Svi programi ŠLF-a su besplatni.

Festival se finansira budžetom grada Šapca a ove godine izdvojeno je osam miliona dinara.