jurica padjen i aerodrom-coverJurica Pađen & Aerodrom – Hitovi i legende, Live at Tvornica
Decembra 2008. godine Jurica Pađen i Aerodrom održali su koncert u prepunoj zagrebačkoj Tvornici. Tim povodom Croatia Records je izdala CD „Live at Tvornica, Hitovi i legende“, a od nedavno ovo izdanje može da se nađe u prodaji u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici.
Uz najveće autorske hitove 80-tih Jurice Pađena, „Obična ljubavna pesma“, „Fratello“, „Dok misli mi vrludaju“, i druge, Pađen, Šojat i Leiner su svirali i pesme grupa sa kojima su saradjivali, kao što su: „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Vi prekrasni ljudi“ od Jure Stublića, „Moju prvu ljubav“ od Darka Rundeka, „Lutku za bal“ Parnog valjka i nekoliko pesama od Džonija Štulića.
Zagrebački rock sastav “Aerodrom” osnovao je 1978. godine Jurica Pađen, veliki muzički zanesenjak koji je odrastao na muzici legendarnih “Beatlesa”, koji su mu kao uzor bili motiv za upis u muzičku školu.
Pađen je vrlo rano počeo sam da piše pesme, a po završetku muzičke škole pridružio se “Grupi 220”, koja se kasnije transformira u grupu “Parni valjak” s kojom ostaje tri godine.
U periodu od 1978. do 1986. godine grupa “Aerodrom” izdala je pet studijskih albuma: “Kad misli vrludaju”, “Tango bango”, “Obične ljubavne pjesme”, “Dukat i pribadače” i “Trojica u mraku”, i u tom periodu bili jedna od najpopularnijih grupa u državi.

 

Svoj poslednji studijski album pod nazivom “Rock @ roll” Jurica Pađen & Aerodrom objavili su 2007. godine.

 

U četvrtak, 19. 08. Jurica Padjen družiće se sa svojim fanovima u Jugotonovoj radnji u Beogradu.
Povezana vest:  Numerička muzika sve popularnija u Velikoj Britaniji