Sana_Ilic_balkanika_vranjeZvonko Bogdan i Sanja Ilić i Balkanika na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju

 

Tamburaška legenda, Zvonko Bogdan, svojim upečatljivim pristupom tradicionalnoj tamburaškoj muzici, sa srpskim, hrvatskim, mađarskim i rumunskim korenima, kao i atraktivnim nastupima, objedinjuje publiku različitih afiniteta i generacija. Pesme Zvonka Bogdana, izvođene u pratnji čuvenih vojvođanskih tamburaša, već godinama predstavljaju poseban svet sa prepoznatljivim motivima trkačkih konja, salaša i nostalgije za starim vremenima. Zvonko Bogdan je nastupao više puta na festivalu EXIT u Novom Sadu, a njegovi koncerti u okviru Festivala evropskog filma Palić tradicionalni su deo ove manifestacije.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji Album "The Defamation of Strickland Banks"

Sastavljen od mladih profesionalnih muzičara, bend Balkanika na čelu sa Aleksandrom Sanjom Ilićem, koristi stare balkanske instrumente, pristupajući im sa modernim senzibilitetom. Repertoar Balkanike se sastoji od starih pesama sa Balkana, u kojima je kombinovan tradicionalni etno melos naroda sa balkanskog podneblja sa modernim zvukom. Nastupali su po celom svetu, između ostalog, u Velikoj Britaniji, Americi,  Kanadi, Indiji, Pakistanu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Grčkoj i Makedoniji.

Povezana vest:  Na Sea Dance uz čuvenu Dance Arenu stižu i vodeći tehno izvođači današnjice: Richie Hawtin, Recondite i mnogi drugi!

Zvonko_Bogdan_vranjeZvonko Bogdan će nastupiti u četvrtak, 19. avgusta, na Centralnoj bini, u okviru „Merak večeri“, nakon orkestra Vlade Panovića i pevača Branimira Stošića, Ivane Tasić i Čede Markovića.

Sanja Ilić i Balkanika nastupiće poslednjeg dana manifestacije “Stari dani”, u nedelju, 22. avgusta. Pre nastupa Sanje i Balkanike, nastupiće makedonski pevač Nino Veličkovski.

U petak, 20. avgusta, u okviru muzičkog programa festivala „Stari dani“, koncerte održati orkestar Bobana i Marka Markovića, Ferus Mustafov i grupa Kal, dok će u subotu, 21. avgusta, nastupiti Partibrejkers, Vrooom i DJ Flip, uz lokalnu podršku koju će, od 20h, pružiti vranjanski bend Jolly Jumper.

Povezana vest:  Nastup Al Di Meole sa Nišvilla, u utorak na RTS-u

Muzički deo manifestacije biće održan od 19. do 22. avgusta na platou pored Doma kulture u Vranju, a ulaz je besplatan.

Pored muzičkog, u okviru festivala „Stari dani“, biće održan i sadržajan i kvalitetan prateći kulturni program, koji će biti sastavljen od izložbi, performansa, književnih večeri, videoinstalacija…