Jello_BiafraDželo Bijafra svira u Beogradu 7. septembra

 

Dželo Bijafra (Jello Biafra), nekada pevač američke pank rok grupe „Ded Kenediz“ (Dead Kennedys), nastupiće 7. septembra u Beogradu sa novim bendom „Gvantanamo skul of medisin“ (Guantanamo Sćool of Medicine).

Koncert će biti održan u bivšem bioskopu Siti akademik u Novom Beogradu; karte u Beogradu su već u prodaji a očekuje se da će prodaja u Novom Sadu krenuti od nedelje, navodi se u današnjem saopštenju Dragana Ambrozića, jednog od promotera koncerta. Grupa „Ded Kenediz“ u kojoj je Bijafra pevao od 1978. do 1986. godine, spada u pionire američkog hardkor panka, i u andergraund miljeu stekla je svetsku popularnost sa satirično-sarkastičnim tekstovima čija meta su bile SAD u doba predsednika Ronalda Regana.

Povezana vest:  Nigor i Đus najavljuju koncert u Kombank areni!

Bijafra (52) je prošle godine osnovao grupu „Gvantanamo skul of medisin“ a u Beogradu će promovisati njen debi album „The Audicity Of Hype“ (2009). Ovaj pevač, izdavač i politički aktivista sebe naziva anarhistom. Pokretač je izdavačka kuće „Alternetiv tentekls“ (Alternative Tentacles) iz San Franciska koja je značajno uticala na tamošnju alternativnu kulturnu scenu.

Povezana vest:  Ceca peva na Maksimiru?

Bio je 1979. godine kandidat za gradonačelnika San Franciska i sa osvojenih 3,5 odsto glasova bio na četvrtom mestu, a 2000. godine bio je u konkurenciji za predsedničkog kandidata američke Partije zelenih.

Objavio je devet albuma sa govorima, od kojih se poslednji „In The Grip of Official Treason“ (U zagrljaju zvanične izdaje) pojavio u trostrukom CD formatu (2006). Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji koštaju 1.000 dinara.

Povezana vest:  Kvalifikacione Mini Gitarijade u Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, Čačku i Kosovskoj Mitrovici