Ju kej sabs peti put u Beogradu 

uk_subsKultni britanski pank sastav „Ju kej sabs“ (UK Subs) nastupiće 2. marta u klubu „Livingrum“ Studentskog kulturnog centra, saopštio je danas taj klub. 
Bendu koji preko 30 godina predvodi pevač Čarli Harper (Charlie), biće to peti dolazak u Beograd, gde su svirali 1986, 2002, 2006. i 2009. godine godine. 
Harperovi politički angažovani „Ju kej sabs“ su debitovali kultnim albumom „Another Kind of Blues“ (1979), kada su čak nastupali i kao predgrupa svetski popularnim „Polis“ (Police) na nekim koncertima. 
Drugi album „Brand New Age“ (1980) donosi klasike „Ju kej sabs“ poput „Warhead“ i „Emotional Blackmail“, a bend je uspevao da uđe i u britansku top listu 40 najpopularnijih sa singlovima „Stranglehold“, „Teenage“ i „Tomorrow’s Girls“. 
Od sredine 1980-ih godina, uz brojne promene postave Harper je nastavio da predvodi „Ju kej sabs“, a pažnju na njih ponovo je skrenuta kada su američki „Gans en rouzis“ (Guns’n’Roses) obradili njihovu pesmu „Down on the Farm“ na albumu „The Spaghetti Incident?“ (1993). 

Povezana vest:  Trodnevna rođendanska žurka Bajage u Sava centru