mtv_madridKO JE SVE U TRCI ZA MTV NAGRADU?!

 

Uži izbor izvođača za MTV Best Adria Act 2010

 

Regionalni MTV je danas, 16. avgusta, objavio spisak od 30 izvođača koji će se takmičiti za nosioca prestižnog priznanja za najbolji regionalni bend na dodeli evropskih MTV nagrada koje će se održati 7. novembra u Madridu.

Gledaoci MTV-ja i posetioci sajta www.mtv.rs, imali su priliku da daju svoje mišljenje koga bi voleli da vide među finalistima za najboljeg regionalnog izvodjača. Uz predloge predhodnih dobitnika MTV Best Adria Act nagrade, kao i mišljenja nominovanih izvođača od prošle godine, MTV je odabrao 30 regionalnih izvođača koji su u konkurenciji za ulazak u finalni krug od 5 nominovanih, a samim tim i za titulu Best Adria Act 2010!



Povezana vest:  X FACTOR, Pogodte ko je dečak sa fotogrfije?

Iako su neki od obožavaoca pomislili da se u prvoj fazi, predlaganja izvođača, radilo o glasanju te da je bitno koliko je ko puta poredložen, neophodno je napomenuti da to nije bilo glasanje, niti je bio izbor za najbolju pesmu, spot, najboljeg pevača/pevačicu… Prilikom sastavljanja liste nominovanih u obzir je uzeto još nekoliko faktora: sveokupan uspeh izvođača ili benda u predhodnoj godini, uticaj koji su ostvarili na muzičku scenu što u zemlji iz koje potiču, što u regionu, kvalitet koji izvođači poseduju, kvalitet video produkcije, koliko su izvođači popularni, koliko koncerata su imali u toku godine, kakve su reakcije publike i kritike, kada su objavili poslednji album/singl/spot, broj pozitivnih objava koje su imali u medijima u toku godine…

Povezana vest:  Long najt festival potrajao do jutra

 

Počevši od 16. avgusta na sajtu www.mtv.rs možete da glasate za svoje favorite. Od ponuđenog spiska izvođača možete da izaberete samo 3 izvođača, a da biste glasali potrebno je da se registrujete. Jedan registrovani korisnik može samo jednom da glasa. Glasanje traje sve do 26. avgusta tačno u podne.

Listu sa 5 nominovanih izvođača za nagradu Best MTV Adira Act MTV će objaviti početkom septembra. Evropska dodela MTV nagrada (EMA) će se održati 7. novembra u Madridu.

 

Na listi su se našli izvođači koji su dobro poznati regionalnoj MTV publici, izvođači koje je MTV snažno podržao predhodnih godinu dana jer veruje u njihov kvalitet i njihov potnecijal. Zato, evo spiska od 30 bendova i izvođača koji su ušli u uži izbor takmičenja za MTV Best Adria Act 2010, poređanih prema abecednom redu:

Povezana vest:  MTV EXPRESS: SIDDHARTA

BEI THE FISH 
CONNECT
DAN D
DARKWOOD DUB
DUBIOZA KOLEKTIV
EDO MAAJKA
ELEMENTAL
GIBONNI
GRAMOPHONEDZIE
HYPNOTIZED
KANDA, KODŽA I NEBOJŠA
KAWASAKI 3P
KANDŽIJA
KIRIL
LAKA
LEELOOJAMAIS
LETU ŠTUKE
MURAT & JOSE BAND
MAGNIFICO
NEGATIV
RAMIREZ
S.A.R.S.
SEVDAH BABY
SVI NA POD
TBF
THE GRIPS
THE ORANGE STRIPS
VAN GOGH
VLADO GEORGIEV
ZEMLJA GRUVA