tiesto_papayaTIESTO ostavio bez daha goste kluba Papaya

 

Najskuplji DJ sveta TIESTO otvorio je poslednji letnji festival Tuborg Green Beat u novaljskom klubu PAPAYA. Šest hiljada gostiju plesalo je do svitanja kojom je ostao očaran i sam DJ TIESTO: -Ovo je jedan od najlepših letnjih klubova na svetu . PAPAYA je smeštena na čarobnom mestu, uz samo more s pogledom na planinske vrhove u daljini! Ovaj kontrast meseca, mora i mesečevog ostrva jednostavno mi je dao snage i inspiracije da publiku održim satima budnu i rasplesanu do samog svitanja. Prekrasno…Hvala svima od srca na još jednoj prekrasnoj večeri u PAPAYI. Sigurno se vidimo i idućeg leta.

Treći nastup DJ TIESTA u novaljskom klubu PAPAYA i ove je godine protekao je u vrlo visokim protokolarnim i produkcijskim uslovima. Sam DJ i njegov tim u zadarsku vazdušna luku sleteli su s dva mažnjaka posebno unajmljenima za ovu prigodu, a do kluba PAPAYA u Novalji stigli su u limuzinama tipa MERCEDES S klase. Da je o svetskoj zvezdi reč govori i podatak da je posebno za TIESTA organizator morao da preurede VIP backstage za izvođače. Umesto normalne rasvete VIP šator bio je osvetljen svećama, prostor je morao da bude rashlađen na tačno određenoj sobnoj temperaturi. TIESTO i ekipa pili su šampanjac Chrystal i vodu, te probali delicije ostrvo Paga iz kontinentalne i morske ponude otoka.

Uz hitove poput Silence, To Be, I Who Wants To Be Alone koji je TIESTO snimio s Nelly Furtado uživali su i mnoge osobe iz javnog života Hrvatske poput pevačice Ivane Banfić, TV urednika Mislava Bage, hrvatskog plivačkog reprezentativca Alexeja Puninskog, estetskog kirurga Siniše Glumičića, i drugih.

Povezana vest:  POZNATI DJ DUO DRY&BOLINGER STIŽE U TRANZIT 23. APRILA

tiesto_publikaTuborg Green Beat Festival u PAPAYI prati 140 novinara i predstavnika medija iz Europe, regije i Hrvatske. Ovonedeljnim festivalom završava  program letnjih festivala u novaljskom klubu PAPAYA, a sezona najboljih letnjih tuluma nastavlja se sve do početka septembra. Prošle sezone PAPAYU je posetilo 300.000 gostiju iz čak 52 zemlje sveta, dok je sezona 2010. produžena za čak tri nedelje u odnosu na prošlu te je PAPAYU već sada posetilo više od 350.000 gostiju iz 70 različitih zemalja. Iz turističkog aspekta destinacija iz godine u godinu biva posećenija, a skoro je nemoguće pronaći slobodan smeštaj u gradu Novalji. Izuzetna popularnost ovoga kluba potvrđena je i komentarima i pohvalama koji su proteklih nedelja preplavili svetske internetske forume i društvene mreže u kojima svetska publika posebno naglašava jedinstvenu plažu Zrće i neverovatnu atmosferu kluba Papaya.

DJ TIESTO – Čak je tri godine zaredom (2002-04.) proglašen najboljim DJ-jem na svetu. Jedan je od najskupljih i najzahtjevnijih DJ-a. 2004. godine na otvaranju Olimpijskih igara u Atini oduševio je svojim dvosatnim setom, što ga čini planetarno popularnim. Prvi veliki uspeh TIESTO je postigao remixom za pesmu Silence Sarah MCLachlan, koji je čak osam nedelja proveo u vrhu liste UK TOP 10. TIESTO je izdao pet albuma koji su prodani u mlionima primeraka širom sveta. U svojoj je karijeri sarađivao s brojnim muzičkim zvezdama kao što su Justin Timberlake, Timbalan, Moby, i mnogi drugi. Njegova poslednja saradnja s Nelly Furtado, na pesmi Who Wants To Be Alone, Tiesta ovog leta dovodi na prvo mesto svetskih top muzičkih lista.

Povezana vest:  Iron Naiden 31. jula u Zagreb!

MARKUS SCHULZ / 19.08.  – Najbolji američki DJ (2008, IDMA Award) u Ameriku je emigrirao iz rodne Nemačke. Sa 13 godina otkriva dance muziku koja postaje njegova prva ljubav. U poslednjih deset godina stvorio je prepoznatljiv muzički identitet progressive house i trance izražaje. Pre nekoliko godina izdavačka kuća Coldharbour pokreće Global DJ Broadcast Radio Show koji Markusa šalje ravno u vrh muzičkog etra. 1998. snima singl You Won’t See Me Cry za Plastik Records, i upravo to postaje njegov prvi singl sa svetskim uspehom. 2004. potpisuje za David Lewis Produkciju, agenciju najboljeg DJ-a sveta Armina Van Buurena. Nastupa na svim vodećim Festivalima i klubovima sveta poput Cremafields, Global Gathering, Love Parade i dr. Poslednjih je godina u Top 10 DJ-a sveta prema Top DJ Mag-u.

NORMAN DORAY / 20.08. – Zahvaljujući roditeljima od ranog detinjstva živi uz muziku. Slušajući Bob Sinclaira ili Daft Punk u njegovim se ranim radovim prepoznaje njihov uticaj. 2002. počinje svoju karijeru u klubovima rodnog grada na zapadu Francuske. Nakon samo godinu dana Norman počinje da svira širom Francuske. 2006. izdaje svoj prvi singl In The Name Of Love, koji i na njegovo iznenađenje počinju puštati vodeći DJ-i sveta. Zajedno s isto tako mladim francuskim DJ-em Arnom Costom čini grupu The Freshmakers. Njegov drugi singl Let You Go iz 2006. dolazi izravno na prvo mesto muzičkih lista. Singl Apocalipse koji radi u saradnji s Costom, stavlja ih na svetsku muzičku mapu kao nezaobilaznu destinaciju. Uz rezidencije u vodećim svetskim klubovima Norman naporno radi i u studiju pripremajući nov materijal.

Povezana vest:  Nastup Robina Lija (Faze Action) na događaju „Venera i Mars"

AXWELL / 21.08. – Švedski DJ imena Axel Hedfors poslednjih je godina u samom vrhu Top DJ-a sveta. Član je najveće dance atrakcije današnjice Swedish House Mafie zajedno sa Stevom Angelom i Sebastianom Ingrossom. Poslednjih je godina izdao vrlo uspješne singlove koji su postali svetski hitovi poput So Right, Lead Guitar, Wait A Minute i dr. Uz vlastite numere, poznat je i po saradnjama sa brojnim svetskim zvezdama kao što su Usher, NERD, Faith Evans i dr. Ove je godine kao solo izvođač završio na visokom 14tom mestu Top DJ Mag liste najboljih DJ-a sveta. U PAPAYU se vraća nakon samo deset dana kada je nastup njegove Swedish House Mafie proglašen partijem leta 2010.