Ortodox_celticsOrtodoks Kelts rade nove pesme

 

Izvođači irske muzike „Ortodoks Kelts“ (Orthodox Celts) trenutno rade pesme za novi album, koji bi se mogao pojaviti do idućeg praznika Svetog Patrika.

-Pišemo nove pesme. Uobličili smo već četiri, od kojih je jedna ‘King of the Hill’, koja je već svirana na Sent Patrik (Saint Patrick) turneji, ali sad je dobila konačnu formu koja će ići u studio – rekao je frontmen benda Aca Seltik.

Povezana vest:  Novogodišnji specijal u klubu DOT: Tri dana partijanja uz Kristinu Lalić, Audiostorm, Božu Podunavca, Ikea, Bege Fank i Girl Panic

Seltik kaže da je „trećina, ili čak polovina albuma poprilično spremna za ulazak u studio“, i nada se da bi se novi album mogao pojaviti do idućeg najvećeg irskog praznika Svetog Patrika, koji „Kelti“ redovno proslavljaju 17. marta beogradskim koncertom.

Prethodni „One, Two…Five“ objavljen je 2007. godine kao CD, a Seltik priznaje da bend još ne zna u kom formatu će se pojaviti novo izdanje srpskih Iraca, i da će to zavisiti od uslova na tržištu kad materijal bude gotov i spreman za objavljivanje.

Povezana vest:  Frajle zakazale koncerte u Beogradu i Novom Sadu, karte puštene u prodaju

„Ortodoks Kelts“ su u subotu nastupili među nosiocima programa četvrte večeri „Bir festa“ (Beer fest) pred oko 100.000 posetilaca na beogradskom Ušću, a već ih 27. avgusta očekuje još jedan sličan masovan i besplatan festival „Dani piva“ na Žitnom trgu u Zrenjaninu.

Seltik najavljuje izbor najvećih hitova i na pivskim festivalima neizbežnu pesmu „Drinking Song“.

Povezana vest:  Prvi dokumentarni film o Kurtu Kobejnu

-Mi smo kućna varijanta svih pivskih festivala, jer nas prati usud ‘Drinking Song’. To nam je bio prvi hit sa kojim smo se probili. Ipak, nije mi žao što smo je snimili. Uvek je jedna pesma ta koja obeležava karijeru jednog benda. Izgleda da je u našem slučaju ‘Drinking Song’ – smatra Seltik.