Sastankom organizatora sa kapelnicima najboljih trubačkih orkestara Srbije, finalista ovogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača, započele su pripreme za naredni, 62. Sabor. Organizatori najavljuju promene koje će umnogome uticati na kvalitet programskih sadržaja i unapređenje manifestacije.

Na inicijativu organizatora najveće trubačke manifestacije, u Muzeju trube u Guči, održan je sastanak sa kapelnicima trubačkih orkestara Srbije, finalistima 61. Dragačevskog sabora trubača.

Prisutne je najpre pozdravio predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, zahvalio na njihovom doprinosu u jačanju najveće manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva u Srbiji. Najboljim trubačima se obratio i Zoran Pantelić, vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra opštine Lučani, organizatora programskih sadržaja na Dragačevskom saboru trubača, koji je ovom prilikom potvrdio da na najvećoj trubačkoj smotri na svetu trubači moraju biti na prvom mestu jer su upravo oni ti koji prenose i čuvaju svu lepotu tradicije, trubaštva i izvorne muzike.

Povezana vest:  Nišvil bend na Balkan trafik festivalu u Briselu

U ime produkcije Sabora, kompanije „Skymusic“, obratili su se Radomir Papović, direktor  „Skymedia Group“ i Vladica Radević i izrazili zadovoljstvo  što su deo organizacije tako značajnog festivala. Ova manifestacija ima tradiciju dugu više od šest decenija a njihov cilj, kao produkcije, je da rade na tome da se ona održi, jer je Sabor trubača, po rečima Papovića,  autentičan događaj u Srbiji i svetu. Predstavnici produkcije su mišljenja da treba raditi na unapređenju Sabora i njegovoj internacionalizaciji, kao i usklađivanju programskih sadržaja sa zahtevima raznolike saborske publike, uz stalni fokus na trubačku muziku. Predstavnici kompanije „Skymusic“ podsetili su i na koncertne sadržaje organizovane ove godine u Guči, i najavili kvalitetne sadržaje i za narednu.

Povezana vest:  Hitovi grupe AC/DC u Ajron menu 2

Aleksandra Mitrović, vršilac dužnosti direktora  Turističke organizacije opštine Lučani, najavila je intenzivniju aktivnost a samim tim i veće angažovanje najboljih trubačkih orkestara na brojnim promocijama u zemlji i regionu.

Vođe najboljih trubačkih orkestara Srbije, u komunikaciji sa organizatorima, izneli su svoja zapažanja vezano za programe u kojima su nastupili i dali konstruktivne predloge za njihovo unapređenje, koji će biti razmotreni u sklopu pripremnih aktivnosti, koje su ovom prilikom najavljene.

Povezana vest:  Rasformiran ruski pop duet t.A.T.u.

Plan organizatora je da dogodine Dragačevski sabor trubača u Guči bude održan u terminu od 11 -13. avgusta.