whiteliesWhite Lies dolaze u Beograd!!!!
Koncertna agencija Long Play dovodi prvi put u Beograd i Srbiju WHITE LIES, trenutno jedan od najperspektivnijih bendova Velike Britanije i svetske scene, za koncert 2. decembra u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra!
Long Play će ulaznice za koncert White Lies pustiti 20. septembra, kada će biti poznata cena i način prodaje.
Bend iz zapadne četvrti Londona Ilinga (Ealing) podigao je pre tri godine veliku prašinu i skrenuo pažnju na sebe kritike i publike u Britaniji posle svega nekoliko nastupa i bez zvaničnog izdanja iza sebe!
Krajem 2008. godine usledili su prvi hit singlovi „Unfinished Business“ i „Death“, a potom podjednako uspešni „To Lose My Life“ i „Farewell to the Fairground“. Sva četiri hita našla se i na debitantskom CD albumu „To Lose My Life…“, koji je objavljen u januaru 2009. godine odmah izbio na prvo mesto britanske top liste albuma, ispred konkurenata kakvi su Lady Gaga ili Kings of Leon!
„I pored svih sumornih objava ubistava, smrtnosti i gubitka, ovo je ekstatično slušanje, snažna muzika za žurke“, kaže o debiju White Lies uticajni britanski muzički časopis NME, koji pored ocene 8/10 udeljuje i stihovima benda epitet: „Nik Kejv (Nick Cave) sreće Edgara Alana Poa (Allan Poe)“!
„White Lies svoj debitantski album su napravili sa zvukom po uzoru na gotik-dens bendove iz osamdesetih kao Depeche Mode. Stihovi su mračni kao njihova muzika, više slomljenog srca nego romantični, izražavaju strah umesto besa…White Lies možda u stvari imaju potencijal da stvore neke od najvećih plesnih hitova u predstojećim godinama. Videćemo…“, ocenjuje BBC.
Sandej tajms (Sundey Times) albumu daje četiri od pet zvezdica, iako primećuje da White Lies zvuče „malo previše kao Editors ili Joy Division“.
„Nisu sve naše pesme o umiranju! Mislim čak da je priroda naše muzike uglavnom kontrast naspram stihova. Mislim da je dosta (naše) muzike skoro euforično i da „podiže“, kaže pevač i gitarista Hari Mekvi (Harry McVeigh).
Za svega tri godine postojanja Mekvi, basista Čarls Kejv (Charles Cave) i bubnjar Džek Lorens-Braun (Jack Lawrence-Brown) imali su nastupe kakve drugi bendovi mogu samo sanjati!
Bili su u kultnoj muzičkoj emisiji „Later… with Jools Holland“, svirali su na velikim festivalima „Oxegen“, „T in the Park“, „Glastonbury“, „Isle of Wight“, „Lollapalooza“…bili u popularnim američkim šou programima „Last Call with Carson Daly“ i „Late Show with David Letterman“… kao predgrupa Kings of Leon na turneji po SAD i Coldplay-u u Britaniji…
Sada im kao predgrupi predstoji nastup na koncertu Mjuz (Muse) na londonskom Vembliju (Wembley) 11. septembra. I naravno, nikako ne manje važno – dolazak u Beograd!
U međuvremenu pogledajte spot za „Farewell To The Fairground“, koji je do sada imao 1.391.358 pregleda, „Death“ sa 1.807.082 pregleda,  „To Lose My Life“ sa 1.470.675 pregleda:
Još o White Lies
White Lies su alternativni rok bend iz Ilinga, u zapadnom Londonu osnovan u oktobru 2007. godine na pepelu kratkoživućeg benda Fear of Flying. U postavi su gitarista i pevač Harry McVeigh, basista Charles Cave i bubnjar Jack Lawrence-Brown (drums). Za žive nastupe pomaže im klavijaturista Tommy Bowen. Prvi koncert White Lies imali su u februaru 2008. za koji su se spremali dva meseca, nastojeći da privuku što veću pažnju medija. Usledile su brojne ponude izdavačkih kuća, da bi nekoliko dana posle debitantskog koncerta bend izabrao Fiction Records.
Ime benda White Lies (u značenju manje važne laži izrečene u cilju taktičnosti i pristojnosti) je odabrano jer clanovi benda smatraju da ime White Lies „štiti od uznemirujućih istina“ često sadržanih u njihovim stihovima.
BBC Radio 1 pesmu „Death“, iako još nije bila zvanično objavljena kao singl, u februaru je proglasio za „Hottest Record in the World“. U maju White Lies su sa još tri benda učestvovali u „NME New Noise Tour“ koja je obišla 11 gradova Velike Britanije, dok ih je sam časopis NME u martu stavio u rubriku „O njima se priča…“
Prvi singl „Unfinished Business“ pojavio se 28. aprila 2008, a potom su se u maju prvi put pojavili na televiziji u „Later… with Jools Holland“ svirajući „Unfinished Business“ i sledeći singl „Death“.
Tokom leta 2008. svirali su na velikim festivalima Oxegen, T in the Park, Reading i Leeds, da bi u septembru krenuli na prvu samostalnu turneju u 13 gradova Britanije, tokom koje je izašao drugi singl „Death“. U oktobru su se obreli na turneji u SAD, koja je uključivala i nastup na „CMJ Music Festival-u“ u Njujorku. Posle još jedne jesenje turneje po britanskim ostrvima, White Lies su izbacili u novembru treći uspešan singl „To Lose My Life“.
Na početku 2009. bend se pojavljuje u brojnim anketama kao ime na koje treba obratiti pažnju u te godine. U BBC-ijevoj anketi „Sound of 2009“ bivaju drugoplasirani i trećeplasirani u „2009 BRITs Critics’ Choice Award“. Četvrti singl „Farewell to the Fairground“ pojavljuje se u martu 2009, dok album prvenac izlazi malo ranije 29. januara pod nazivom „To Lose My Life…“
White Lies postaju te godine prvi britanski izvođač koji sa albumom stiže na prvo mesto domaće top liste, pobedivši konkurenciju u kojoj su bili Lady Gaga, The Script i Kings of Leon.
Album promovišu nastupima u emisijama „Shockwaves Album Chart Show“,“ Last Call with Carson Daly“ i prvi put na američkoj televiziji „Late Show with David Letterman“. Posle turneje na kojoj u Velikoj Britaniji nastupaju kao predizvođač Snow patrol, White Lies idu na prvu samostalnu svetsku turneju koja obuhvata rasprodate koncerte u Evropi, Severnoj Americi, Japanu i kod kuće (gde često izvode njima dragu „The Rip“ obradu Portishead-a).
Leto 2009. provode ponovo na velikim festivalima Benicàssim, Coachella, Glastonbury, Isle of Wight, Lollapalooza, Oxegen, Roskilde i T in the Park.
Tada u intervjuu za BBC Mekvi izjavljuje da se zbog sukoba načina pisanja pesama sa gustim rasporedom koncerata ne može očekivati novi album White Lies pre 2010. godine. Ističe da su pesme sa prvenca „Nothing to Give“ i „The Price of Love“ možda primer različitosti zvukova koji će krasiti sledeće izdanje.
U septembru 2009. band objavljuje „Taxidermy“ kao digitalni download preko iTunes-a. Pesma se do tada pojavila samo kao dodatak prvom albumu na njegovom vinilnom izdanju.
White Lies krajem leta sviraju kao predizvođači na turnejama Kings of Leon u SAD i Coldplay-a u Britaniji. Oktobar-novembar provode na samostalnoj evropskoj turneji, koja uključuje do tada njihove najposećenije koncerte u Britaniji.
U februaru 2010. sviraju u dva rasprodata koncerta u dvorani „FAC251 music venue“ u Mančesteru, kojom rukovodi Peter Hook, bivši basista New Order (na mestu je čuvenog kluba Factory). Oko 38.000 kupaca prijavilo se da kupi dostupnih 400 ulaznica!
U avgustu bend je potvrdio da su završili rad na drugom albumu čije objavljivanje je planirano za januar 2011. Prvi singl biće „Bigger Than Us“.
Povezana vest:  Poruka Kriznom štabu: Na istoj smo strani i imamo zajednički cilj – što veći broj vakcinisanih!