ministarka_trimEP HRVATSKA 2010

Ministarka sporta razgovarala sa ministrom policije Hrvatske

 

Ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić Marković ocenila je danas u Zagrebu u razgovoru sa hrvatskim ministrom policije Tomislavom Karamarkom da se saradnja policija dve zemlje pozitivno odražava i na sport.

Navodeći da je sastanak s Karamarkom bio vrlo koristan, ona je ocenila kao jako dobru bezbednost na Evropskom vaterpolo prvenstvu u Zagrebu, na stadionu i izvan njega, kao i na jučerašnjoj polufinalnoj utakmici koju su odigrale Hrvatska i Srbija.

Povezana vest:  Vaterpolisti nastavili pripreme

-Utakmica je bila veoma borbena u sportskom smislu i veoma je pohvalno što nije bilo nikakvih incidenata – rekla je Samardžić-Marković.

Karamarko je podsetio da su teme vezane za nasilje na sportskim takmičenjima univerzalne i dodao da Hrvatska te probleme nastoji da reši kroz izmene i dopune Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima, navodi se u saopštenju MUP-a Hrvatske.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, SAD peti, Kina sedma

Prema njegovim rečima, taj predlog predviđa i uvođenje zabrane prisustvovanja sportskim takmičenjima na osnovu saznanja o ranijem protivpravnom ponašanju, povećanje novčanih kazni i zabranu prodaje alkoholnih pića na prostoru sportskih objekata.

Ministarka sporta i omladine Srbije ranije danas je razgovarala i s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Tokom susreta razmenjena su iskustva dve države u suzbijanju navijačkog nasilja na sportskim takmičenjima, a razgovaralo se i o mogućnostima saradnje policija i angažovanju javnih osoba, posebno sportista, u prevladavanju nasilničkog ponašanja, saopšteno je iz kaboneta hrvatskog predsednika.

Povezana vest:  Radnički u finalu, Partizan ostao bez titule