bajaga_111Bajagina majica – Prodato!
Majica Momčila Bajagića-Bajage koja je bila ponuđena na humanitarnoj aukciju za pomoć Prihvatilištu za decu iz Beograda prodana je posle 53 ponude za 5.001 dinar.
Na aukcijskom sajtu www.limundo.com do 9. septembra u podne bila je ponuđena na prodaju majica kreatorke Nataše Šarić, veličine XL, koju je Bajaga nosio na jednom od slavljeničkih koncerata u Sava Centru, održanih pred Novu godinu na turneji povodom 25 godina benda.
Prihvatilište za decu kao ustanova socijalne zaštite u nadležnosti grada Beograda postoji već 52 godine. Od osnivanja kroz ustanovu je prošlo preko 60.000 korisnika.
Prihvatilište zbrinjava decu i mlade uzrasta od 7 do 18 godina, oba pola, kojima je neophodna urgentna pomoć i zaštita. Briga se pruža deci bez roditeljskog staranja, žrtvama zlostavljanja i zanemarivanja, žrtvama trgovine ljudima, deci u stanju socijalne potrebe…
Kako broj dece iz najugroženijih kategorija raste, trenutni kapaciteti Prihvatilišta od 16 kreveta i površine ustanove od 250 kvadratnih metara, ne obezbeđuju dovoljno mesta za svu decu.
Akcija „Pobedi za decu Prihvatilišta“, u okviru koje je aukcijski prodavana Bajagina majica, ima za cilj prikupljanje sredstava za preseljenje Prihvatilišta u prostorije većih kapaciteta kako bi se obezbedio novi dom za sve mališane kojima je pomoć potrebna.
Povezana vest:  Viktor Savić i Mirka Vasiljević na otvaranju Dečijeg sajma