Skunk_AnansieSKUNK ANANSIE „PREUZIMAJU“ MTV

 

Poznati britanski rok bend „Skunk Anansie“, preuzeće MTV na pola sata, ovog petka, 17. septembra u 20:30h! Nedavna regionalna turneja benda u okviru koje je bend postio Ljubljanu, Zagreb i Beograd bio je zgodna prilika za regionalni MTV kanal da ih uvrsti u emisiju TakeOver. Negde između koncertnog nastupa i snimanja spota za singl „My Ugly Boy“, članovi  benda odvojili su vreme za ovdašnje gledaoce kojima će ovog petka predstaviti pet video spotova koji su na neki način obeležili njhovo individualno i grupno postojanje.

Povezana vest:  Bajaga prepunio Dom mladih u Sarajevu

Bend Skunk Anansie čine Deborah Dyer, poznatija pod nadimkom Skin (vokal), Richard Louis „Kass“ (bas gitara), Martin Kent „Ace“ (gitara) i Martin Richardson (bubnjevi).

Godine 1994. ovi muzičari dolaze na ideju da osnuju sastav koji će se prikloniti britrock pokretu. Inspiraciju za naziv benda nalaze u zapadno-africkom folkloru, gde pojam „anansie“ označava čoveka-pauka, čestu temu plemenskih legendi tog podneblja. Kako su kasnije izjavili, prefiks „skunk“ dodali su da bi naziv zvučao „poganije“. Prva dva albuma – „Paranoid and Sunburnt“ (1995) i „Stoosh“ (1996) izdaju za relativno neafirmisanu kuću, a numere poput „Weak“ i „Hedonism“ očekivano postaju hitovi. Usledilo je nekoliko singl izdanja, nakon čega potpisuju ugovor sa „Virgin Records“ (1998). Godinu dana kasnije, 1999. godine, izdaju treći studijski album pod nazivom „Post Orgasmic Chill“, sa kojeg se izdvajaju singlovi „Charlie Big Potato“ i „Secretly“. Godine 2001. bend se raspada, a članovi kreću u samostalne projekte. Skin je objavila dva solo albuma, dok su njene kolege Ejs i Kas imali po jedno samostalno izdanje. Osam godina ekperimentalnog izadavaštva verovatno su dojadila ovoj četvorci, tako da se 2009. godine ponovo okupljaju, a iste godine izdaju i album sa najvećim hitovima koji nosi odgovarajući naziv „Smashes And Trashes“. Četvrti studijski album, koji je u prodaji od ove nedelje „Wonderlustre“ predstavlja krunu njihove kreativnosti.

Povezana vest:  Fanovi Ringo Stara ne daju da se sruši njegova kuća

MTV TakeOver je lokalni format u kojem domaće i strane zvezde imaju priliku da „preuzmu“ MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. Pored priče o ljubavi, karijeri i životu, upoznaće nas i sa muzikom koja je uticala na njih i dovela ih do MTV kanala.