jazz_festival_beograd_201026. Beogradski jazz festival od 28-31. oktobra

 

 

Beogradski jazz festival ove godine želi da zavede publiku i želi da vas iznova uveri da je jazz i ozbiljan i zabavan, da oduševljava i zanosi, provocira, uzbuđuje telesno ali i intelektualno – jednom rečju da je jazz živ!

Organizator festivala će publici predstaviti događaj sezone u Srbiji – koncert jednog od najvećih jazz kompozitora svih vremena, legendarnog saksofoniste Wayne Shortera sa njegovim zvezdanim kvartetom. No, to je samo početak – sa nama će biti i takva domaća veličina kao što je Kornelije Kovač, koji je konačno pozvan da predstavi svoje jazz fascinacije u pravom svetlu. Sa nama će biti i ikona jazz kontrabasa Charlie Haden, koji obeležava 25. rođendan svog najuspešnijeg sastava Quartet West. Tu su i najbolji evropski umetnici, kao što su trubač Enrico Rava (najbolji jazz umetnik u Evropi 2009 po mišljenju kritike), Orchestre National De Jazz (najbolji jazz album u Francuskoj), kao i čitav niz fantastičnih novih talenata. Naročito skrećemo pažnju na heroja savremenog klavirskog jazza Jason Morana i njegov uraganski trio. Posebno smo ponosni na zvezdani sastav klupske jazz ponude u našem ponoćnom programu, koji će oduševiti mladu publiku – od najbolje nove engleske soul-jazz dive Alice Russell, preko brazilskih funk legendi Azymuth, do vizonarskog ukrštanja jazza dance beatova proslavljenog holandskog sastava Kraak And Smaak.

Povezana vest:  SAE Institut i Gramophonedzie pokreću nov kurs elektronske muzike

Prijatelji 26. BJF: Erste Banka i Grand Casino Beograd.

Pokrovitelj 26. BJF: Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu.

26. BJF podržali: SOKOJ, Ambasada SAD, Ambasada Švedske, Francuski kulturni centar, Italijanski institut za kulturu, Ambasada Brazila, Ambasada Kraljevine Holandije, Austrijski kulturni forum, Ambasada Kraljevine Danske, IN Hotel, Turistička organizacija Beograda.

Povezana vest:  MTV I GUN CLUB PREDSTAVLJAJU: DARKWOOD DUB u subotu 1. i nedelju 2. januara 2011.