orange_stripsDupla MTV premijera u ponedeljak, 20. septembra : THE ORANGE STRIPS I GUŠTI

 

U ponedeljak, 20. septembra, u 20h pa narednih sedam dana,  na MTV kanalu i na www.mtv.rs premijerno pogledajte novi spot hrvatske grupe The Orange Strips za pesmu „Kissed a Girl (It Wasn’t You)” i spot „Sjene“ koji izvodi slovenački duo Gušti i Polona.

The Orange Strips su hrvatski indie rock bend iz Labina (Istra). Bend je 2002. godine osnovao pevač i tekstopisac Valdet Luboteni, a od 2003, deluje u neizmenjenom sastavu. Bend je snimio prvi spot za demo pesmu Letters In Your Mailbox 2005. godine, a potom slede i prvi međunarodni nastupi u Sloveniji, Austriji, Velikoj Britaniji i Belgiji kao i nastup na Exit festivalu i 11. Art & Music Festivalu u Puli.

Povezana vest:  Novi album grupe "One Direction" 25. novembra

The Orange Strips 2008. godine osvajaju nacionalnu muzičku nagradu Zlatna koogla kao “Novi izvođač godine”, čime se na najbolji način završava petogodišnje razdoblje statusa demo benda. Dugo očekivani album prvenac, Follow LP objavili su 2008.godine.

Gušti je započeo svoju karijeru kao gitarista i tekstopisac u jednom od najvećih slovenačkih rok bendova Big Foot Mama. Posle nekoliko uspešnih albuma i brojnih hitova  počeo je da sledi svoje snove o solo karijeri koji su bili više orijentisani ka pop zvuku. Na njegovom prvom slolo albumu „Dolce Vita“ gostovali su mnogi izvođači, Buda iz grupe Elvis Jackson, Bajaga, Tomi iz Siddharte, Anđa Marić, Alya i drugi, a i među njima i jedna mlada, nepoznata pevačica Polona Kasal. Nju je Gušti odabrao za svoju pevačicu i tako je njegov projekat postao duo jednostavno nazvan GP. Zajedno su izdali dva albuma od kojih je svaki nosio po nekoliko hitova.

Povezana vest:  Besplatni koncerti kao zagrevanje za EXIT, Van Gogh, Modestep i Viva Vox – 10. i 11. jul na trgu u Novom Sadu