fotograf. Dal me oci varaju spot smanjenoSergej Ćetković trenutno snima nove spotove u Velsu
Uporedo sa velikim pripremama koje ovih dana ima oko turneje u Srbiji i prvog solističkog koncerta u Beogradskoj areni u kojoj će 10. decembra, proslaviti deceniju svog stvaralaštva, Sergej Ćetković se trenutno nalazi u Engleskoj gde snima nove spotove. Sa filmskom ekipom predvođenom direktorom fotografije Zoranom Veljkovićem, sa kojom je radio i prvi spot sa sa njegovog istoimenog CD “2 minuta”, Sergej snima spotove za još dve pesme.
– Trenutno se nalazimo u zapadnom Wales-u,u gradu Haverfordwest,  u kome smo snimali dva dana na nekoliko lokacija. Pokušali smo da ispratimo priču koju je Sergej zamislio i ponovo će sve izgledati kao jedan mali film, kao što smo to uradili i sa pesmom “2 minuta”, samo ovog puta smo zamenili London za ovaj divan primorski gradić. Pored spota za pesmu  “Da l’ me oči varaju”, koju smo vec “oživeli”, narednih dana  nastavljamo snimanje za  pesmu “Ljuska oraha”, koja je ujedno i moj favorit i nadam se da će se Sergejevoj publici dopasti divni pejzaži Wales-a. – rekao nam je u telefonskom razgovoru Zoran Veljkovic i dodao da je zadovoljstvo raditi sa Sergejem, jer ima definisanu priču i “zna šta hoće”.
– Super se osjećam, ekipa je sastavljena od pravih profesionalaca i zaista mi je drago sto se nalazim ovdje u ovom predivnom ambijentu – kratko se nadovezao Sergej i rekao nam da žurno završava snimanje u Engleskoj i vraća se u Beograd, gde ga čekaju velike pripreme oko predstojece turneje u Srbiji.
fot. 2 Dal me oci varaju spot smanjeno– Radujem se što ću serijom koncerata u Srbiji započeti voju regionalnu koncertnu turneju. Svi  gradovi u kojima ćemo nastupiti su mi važni, da tu ne bude dileme, ali se posebno pripremamo, kad je produkcija u pitanju, za Niš, Novi Sad i naravno Beograd. U suštini, biće to  uobičajeni koncerti puni naše već prepoznatljive intime i emocija, poput onih koje moj bend i ja već držimo. Ipak, ranije smo radili više koncerata u nizu u nekim drugim manjim prostorima, a sad smo se odlučili za jedan veliki u Beogradskoj areni, jer želimo da svi, koji se te večeri nađu u tom prostoru, budu nekako na okupu, i da intimu i energiju koju smo dijelili proteklih godina u Sava centru prenesemo u Beogradsku arenu – rekao je Sergej na kraju i obećao da će više detalja oko spotova i uopšte o predstojećim konceratima ispričati po povratku.
Karte za koncert Sergeja Ćetkovića u Beogradskoj areni, možete kupiti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske  arene, „Ušće“ Shopping mol (info pult) , biletarnica Doma omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, kao i putem sajtova  www.arenabeograd.com, www.tickets.rs po cenama: parter – 1 800 din, zapadna  tribina ( I kateg.) – 2 200 din; fan pit – 2 400 din; VIP tribine 2 600 din;
Posle deset godina profesionalne karijere pevača i kompozitora, Sergej Ćetkovic može da se pohvali uspehom i umetnika i poslovnog čoveka, što je kvalifikacija za vrhunske pop zvezde.Ovu činjenicu potkrepljuju brojke, koje se vezuju za prodaju albuma ( CD- a), posetioca na koncertima ili bilo koji drugi parameter  koji se uzima u obzir kad je muzička industrija u pitanju.
Početkom novog milenijuma, vodjen svojim muzičkim osećanjima, najavio je i novu epohu u našoj pop muzike. Posle decenije “vunenih vremena”, poznatije kao “devedesete”,objavljuje dugo pripremani album “ Kristina”( 2000. god. – izdavač: “Goraton”). Nove muzičke tendecije, koje su se osetile u  zvuku njegovih kompozicija, doživele su i potvrdu i pre oficijalnog pojavljivanja CD:  tog leta na prestižnom budvanskom festivalu “Pjesma Mediterana”, gde je otpevao pesmu “Sati, dani, godine”, publika  a i kritika ispratila ga je aplauzima. Pored pomenute kompozicije, na albumu su se našle i pesme “Zaustaviću vrijeme”, “Probudi me”, “Grad”,  koje su bile setovani od strane samog autora da postave “novi zvuk” i osvoje sve top liste i budu najslušanije pesme te godine.
Nošen dobrim vetrom i osećanjem da je njegov muzička formula već potvrdjena od ogromnog broja “ljubitelja novog pop zvuka”, Ćetković dve godine kasnije    ( 2002. god.) objavljuje svoj drugi studijski album “Budi mi voda”   ( izdavač: “Goroton”).
Nastupom 2003. godine na referentnom festivalu mediteranskog pop zvuka u Budvi, sa pesmom „Postojim i ja“, koja je i danas ultimativni hit,  potvrdio je stav o svom muzičkom pravcu, kao i godinu dana kasnije (2004.) kad je na festivalu „ Evropesma – Evropjesma SCG“ otpevao pesmu „Ne mogu da ti oprostim“.
Sledece godine (2005. god.) objavljuje treći studijski album „Kad ti zatreba“ u izdanju beogradske diskografske kuće „Ciy records“. Album obara sve rekorde, kako po tiražu tako i po slušanosti: pesme „Pogled u tami“, „Prokleta bila“, „Prsten na sto“ pune dve godine nalazile  su se u samom vrhu na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije.
Četvrti album „Pola mog svijeta“ (izdavač: City records) Sergej Ćetković je objavio  2007.godine i time definitivno „zakucao“  svoju muzičku pločicu u istorijat pop muzike na Balkanu.
Petim studijskim albumom  “2 minuta”( City  Records –   2010.), koji je objavljen u junu ove godine, promovisano je novih deset kompozicija, odnosno četrdesetak minuta muzike poetskog sadržaja, kroz koju se provlači prepoznatljiva emocija, ali ovog puta ( barem u nekim pesmama) profilišu se moćni gitarski rifovi, koji paraju ljubavno snažne emocije i zgusnute dinamičke refrene. Njegova tematska odrednica naslanja se na prefinjeno pop muziciranje sa dobro doziranom ljubavnom pretencioznošću, primereno senzibilnom mediteranskom zvuku, pa time ovaj album pretenduje da  postane posebnim dokumentom recentnoj fazi ovog vrsnog muzičara
Dakle, posle deset godina od objavljivanja prvog albuma, Sergej potvrdjuje da je i  dalje nesumnjivo autorski nadahnut, kreativno svež, produkcijski osmisljen, aranžerski odeven u jedno novo muzičko ruho čija se esencijalna refklesija, ipak, ogleda u onome što on danas jeste –  istinska pop zvezda sa originalanim zvukom.
Povezana vest:  Džesi Džej: Moram još puno da učim