whiteliesWhite Lies otkrivaju pojedinosti o novom albumu

 

Britanski White Lies, koje očekuje koncertna premijera u Srbiji 2. decembra u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra Beograda, upravo su obelodanili prve pojedinosti o predstojećem dugoočekivanom drugom albumu, koji treba da nasledi uspešni prvenac „To Lose My Life…“ (2009).

Gitarista Hari Mekvi (Harry McVeigh) otkrio je da će najavni singl „Bigger Than Us“ biti kao što joj ime kaže „ogromna pesma“, kao i da će biti i nekih tema inspirisanih Tibetom (!) na albumu White Lies koji treba da se pojavi u januaru 2011. godine.

Povezana vest:  Converse Rubber Tracks konačno na Balkanu!

-Bigger Than Us’ ima pet refrena! Ne mogu ništa više reči o tome osim da je ogromna pesma! Kad je čujete shvatićete sve. Sve je u njoj veliko! Zapanjujuća je! – kaže Mekvi o najavnom singlu čiji datum objavljivanja još nije određen.

Prema njegovim rečima, na albumu će se naći i pesma „Turn the Bells“ koju je glavni stihopisac benda basista Čarls Kejv (Charles Cave) napisao nadahnut boravkom na Tibetu početkom ove godine.

-Proveo je neko vreme ne Tibetu i ‘Turn the Bells’ je o njegovo iskustvu boravka tamo. Samo je jedna stvar nastala direktno inspirisana boravkom, ali je tamo Čarli imao dosta vremena da razmisli koje će teme istražiti u stihovima na novom albumu – otkriva Mekvi.

Povezana vest:  Dženifer i Mark na promociju showa došli držeći se za ruke

Gitarista i pevač kaže da će se na novom albumu naći i „Peace and Quiet“, koju opisuje kao dosadašnji vrhunac karijere benda i „netipičnu stvar za White Lies, koja predstavlja odmak od nekih starijih stvari“.

-Mislim da smo ovu ploču uradili daleko brže no što smo mislili. Na neki način dali smo sebi dovoljno vremena koliko nam je bilo potrebno da je napravimo. A napravili smo je za menje vremena od prvog abuma. Osećali smo da smo spremni da napravimo album čak i posle toliko vremena provedenih na turnejama. Imali smo dovoljno nagomilane kreativnosti. Ovu ploču je bilo lako napraviti i pri tome pravo uživanje. Mislim da se to oseti u nekoliko pesama – kaže Mekvi.

Povezana vest:  Umro legendarni soul pevač Persi Slejdž

Ulaznice za koncert britanske dark pop senzacije White Lies 2. decembra u Beogradu, mogu se kupiti na blagajnama SKC-a i Doma omladine Beograda po ceni od po 2.000 dinara.