Bistrik_OrchestraBilja Krstić i Bistrik na turneji u Americi i Kanadi

 

Etno muzičarka Bilja Krstić i njen orkestar „Bistrik“ završiće turneju u Severnoj Americi koncertom 9. oktobra u Garden centru u Torontu (Kanada).

Bilja Krstić je rekla agenciji Beta da će na koncertu u Torontu izvesti pesme sa svoja tri albuma, ali i da će predstaviti neke od pesama koje će se naći na novom CD-u.

Povezana vest:  Novi singl Lejdi Gage 16. maja

Tokom turneje, ona je sa svojim orkestrom 30. septembra nastupila na zatvaranju Vorld mjuzik festivala „Čikago 2010“ (World Music festival Chicago).

Prema njenim rečima, na festivalu u Čikagu su, pod jedinstvenim nazivom „Ceo svet pod jednim krovom“ (One world under one roof), u Kulturnom centru tog grada, pored Bistrika nastupili i muzičari iz Brazila, Irana, Madagaskara, Španije, Senegala i Severne Amerike.

Povezana vest:  Partibrejkers na hrvatskom Vudstoku

-Za naš koncert je vladalo veliko interesovanje, ispred koncertne dvorane je ostalo više stotina ljudi koji su čekali u redu da uđu na koncert, a tokom gostovanja u Čikagu veliki broj promotera iz Amerike, Brazila, Španije i Indije pokazalo je interesovanje za saradnju sa nama – rekla je Krstićeva.

Bilja Krstić i Bistrik orkestar su u Čikagu 1. oktobra održali koncert za članove srpske zajednice u Čikagu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog vaskrsenja u tom gradu.

Povezana vest:  Špancirfest bogatim programom slavi punoletnost

Oni su 3. oktobra održali koncert u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Los Anđelesu, povodom obeležavanja 100 godina postojanja te crkve, na kome su izveli neke od najstarijih autentičnih zapisa Srbije i Balkana.

Prema rečima Bilje Krstić, Bistrik će nakon povratka u Beograd raditi na završetku novog albuma, četvtrog po redu.