lenonu_u_cast_koncertKoncert u čast Džona Lenona održan na terasi Doma omladine
Koncert grupe „The Best Beat” održan je danas na terasi Doma omladine povodom 9. oktobra, dana rođenja slavnog britanskog muzičara i frontmena grupe „The Beatles” Džona Lenona. Muzičari grupe „The Best Beat” izvodili su pesme jedne od najpopularnijih i najznačajnijih grupa rok muzike, koja je šezdesetih godina prošlog veka porušila sve rekorde i postavila standarde popularne kulture koji ni do danas nisu prevaziđeni. Koncert je održan u okviru kulturnog projekta „Beogradizacija Beograda”.
– Današnji koncert smo uklopili u celokupnu „Beogradizaciju Beograda”, koju sprovodimo od jula kako bismo malim kulturnim akcijama osvežili Beograd, naterali ga da se nasmeje, bude pozitivan i grad otvorenog srca. Rođendan Džona Lenona se danas obeležava svugde u svetu, pa ovom akcijom želimo da pokažemo i da smo deo sveta – rekao je Veljko Jovanović iz Omladinskog pozorišta „Dadov”, koje je izvršni producent projekta.
Devetnaestogodišnjakinje Marija i Snežana, koje su zastale ispred Doma omladine da slušaju hitove grupe „The Beatles”, bile su oduševljene ovom akcijom i predložile da ovakvih događaja bude što više u Beogradu.
Povezana vest:  Rudimental osvojio britansku top listu