Jugokoncert u januaru najavljuje

jadranka_jovanovic_1Koncertna polusezona beogradske muzičke agencije Jugokoncert počeće 16. januara nastupom novosadskog gudačkog orkestra Kamerata akademika u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.
Na koncertu će kao solisti nastupiti sopran Aneta Ilić, mecosopran Iva Profaca i hornista Boštjan Lipovšek, najavljeno je iz Jugokoncerta.
Tokom januara Jugokoncert će prirediti i koncert u Skupštini Beograda, na kojem će nastupiti sopran Ljudmila Gros Popović, uz pratnju pijanistkinje Zorice Ćetković.
Za 23. januar najavljen je nastup gudačkog orkestra Akademija St. Martin in the Fields. Na programu koncerta koji će biti održan u Zadužbini Ilije M. Kolarca biće dela Tabakova, Mocarta i Čajkovskog.
Beogradski gudački orkestar „Dušan Skovran“ s violinistom Matejom Marinković, koji je i dirigent, nastupiće u Kolarčevoj zadužbini 28. januara, a na programu će biti dela Šosona, Bloha, Čajkovskog, Albenisa i Gardela.
Mecosopran Jadranka Jovanović održaće koncert 31. januara u Centru „Sava“, u pratnji Simfonijskog orkestra Vojske Srbije, pod upravom dirigenta Vojkana Borisavljevića.
Na programu će biti filmska muzika, a na koncertu će nastupiti i baletski igrač Konstantin Kostjukov i glumac Dejan Lutkić.

Povezana vest:  Spektakl Regine na UŠĆE OPEN AIR-u!