autoparkGrupa Autopark protiv nasilja

 

Alternativni sastav „Autopark“ u četvrtak uveče je nastupio u beogradskom klubu „Grad“ gde je izveo nekoliko novih pesama predviđenih za album koji priprema, dok je malo starija stvar „Gori grad“ bila posvećena protivnicima nasilja.

-Ova pesma ja za sve ljude koji žive pošteno i mrze nasilje. Mnogo nas je malo – rekla je pevačica Ognjenka Lakićević na koncertu održanom nekoliko dana posle rušilačkih demonstracija protivnika „Parade ponosa“ LGBT u Beogradu i izgreda srpskih fudbalskih huligana u Đenovi.

Povezana vest:  Željko Joksimović priredio spektakl u Zagrebu

Beogradski sastav koji odnedavno priprema album radno naslovljen „Autopakao“, nastup je otvorio dvema novim pesama, a još jednu je sačuvao za bis. Tada su izveli i „Gde možemo se sresti“ – obradu pop klasika ugaslog novosadskog ženskog sastava „Boje“.

Posvetivši pažnju pesmama iz svih faza desetogodišnje karijere, Lakićević i pet momaka su posebnu pažnju posvetili CD-samizdatu „Sve dalje“ sa kojeg su posebno zablistali nabrijani gitarski surf instrumental „Tarantino“, singl „Pucketanje prstima“ i „Kapisle svetle“.

Povezana vest:  VIŠE OD MUZIKE - BOB MARLEY U DKSG

„Autopark“ je u Beogradu svirao u martu kao predgrupa „Velikom preziru“ u Domu omladine, a potom pred oko hiljadu posetilaca na besplatnom koncertu krajem septembra na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad.