kiki_lesandric_hrvatiPremijera dokumentarca o grupi Fit

 

Dokumentarac „Rokenrol je kriv za sve“ o riječkom sastavu „Fit“ biće premijerno prikazan sutra uveče u „Art kinu Kroacija“ u Rijeci, najavili su autori filma Dean Lalić, Marko Bezić i Sanjin Stanić.

-Priču o ‘Fitu’ u filmu pripovedaju članovi (pevač) Davor Lukas, (basista) Miro Tešević, (gitarista) Zorko Opačić, ali i brojni drugi muzičari, svedoci njihovog uspona i nestanka sa scene. Film je sniman dve godine na lokacijama u Rijeci, Zagrebu, Beogradu i Amsterdamu – saopštili su autori.

Povezana vest:  Mobi pretrpeo blaži strujni udar na bini

Zahvaljujući hitovima „Mačka“ i „Zaboravit ću sve“ i dva albuma „Uz rijeku“ (1988) i „Daj mi ruku“ (1998) objavljena za beogradski PGP RTB, riječki sastav „Fit“ je pretendovao da postane jedan od najpopularnijih jugoslovenskih rok sastava, ali su prestali rad usled raspada zemlje 1991. godine.

Bend se ponovo okupio krajem 2008. za povratnički koncert u Rijeci i mini-turneju po bivšoj Jugoslaviji u okviru koje su u aprilu prošle godine svirali u Domu omladine Beograda, a nedavno su bili predgrupa Kikiju Lesendriću i njegovim „Pilotima“ u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  SHAWN MENDES, DNCE, LUKAS GRAHAM I ZARA LARSSON NASTUPAJU NA 2016 MTV EMA

Pred povratnički koncert u Beogradu, Lukas je rekao agenciji Beta da sa „Fitom“ dolazi ekipa koja će „snimati koncert u Domu omladine, razgovore sa starim drugarima iz Beograda, sa onima koji su pomagali grupu, sa ljudima iz medija, poznanicima, poslovnim parnerima“.

PHOTO: ataimages.rs