Duncan_SheikHumanitarni koncert Dankana Šejke u Beogradskoj filharmoniji

 

U okviru zajedničke akcije Fonda „Ana i Vlade Divac“ (HOD) i MTV-a, 17. oktobra biće održan humanitarni koncert Dankana Šeika, američkog pevača i kompozitora, u Beogradskoj filharmoniji sa početkom u 17 časova. Svi zainteresovani građani mogu da kupe karte po ceni od 1.000 dinara na blagajni Beogradske filharmonije na dan koncerta, i na taj način postanu deo tima „Možeš i Ti“ koji prikuplja sredstva za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih porodica koje žive u kolektivnim centrima.

 

Dankan Šeik, proslavljeni američki kompozitor, autor je muzike za kultnu Brodvejsku predstavu „Buđenje proleća“, koja će gala premijeru srpske verzije mjuzikla imati 15. oktobra, u Beogradskom dramskom pozorištu sa početkom u 20 časova. Zbog velikog interesovanja, reprizni termini predstave zakazani za 16. i 17.oktobar su već rasprodati, a Dankan će između dva reprizna termina prirediti humanitarni koncert u Beogradskoj filharmoniji kako bi podržao inicijativu MTV-a i Fonda „Ana i Vlade Divac“ (HOD).

Povezana vest:  Adel osvojila najviše britanskih muzičkh nagrada - Brit

 

Osim kupovine karata za humanitarni koncert, svi posetioci mjuzikla „Buđenje proleća“ imaće priliku da se 16. i 17. oktobra uključe u akciju „Možeš i Ti“ slanjem SMS-a na brojeve: Vip 6012, Telenor 6312 i Telekom 6412. Vrednost SMS poruke je 100 dinara za mreže Vip i Telekom, i 100 dinara + porezi za Telenor mrežu.

 

„Prošle godine sam prvi put posetio Beograd i zaista sam uživao u ukazanoj dobrodošlici. Kada su me kontaktirali prijatelji iz MTV Adrije i Beogradskog dramskog pozorišta da dođem na premijeru mjuzikla „Buđenje proleća“ odmah sam prihvatio poziv. Posebno mi je drago što smo u isto vreme u mogućnosti da podignemo svest građana i obezbedimo pomoć izbelicama u Srbiji. Takođe se radujem što ću pogledati srpsku verziju našeg mjuzikla“, izjavio je Dankan Šeik.

Povezana vest:  Saša Matić peva na Savi!

 

„Zaista mi je veliko zadovoljstvo da su se našim naporima da omogućimo bolji život izbeglim i raseljenim porodicama pridružili i ljudi iz MTV-a, kao i gospodin Dankan Šeik što što pokazuje da ljudsko saosećanje ne poznaje granice a da umetnost spaja ljude dobrih namera i želje da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Snažana Divac, predsednik Fonda „Ana i Vlade Divac“.

Povezana vest:  Legendarni Električni orgazam u Domu omladine 20.aprila

 

Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) je 2007. godine pokrenuo projekat „Možeš i Ti“, u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i UNHCR-om. Uz pomoć brojnih partnera, kompanija i građana, i njihovih donacija, do sada su prikupljena sredstva za trajno rešenje stambenog pitanja za preko 200 porodica koje su više od decenije živele u kolektivnim centrima širom Srbije. Cilj Fonda u 2010. godini je da se broj od oko 1000 porodica koje trenutno žive u 43 kolektivna centra znatno smanji njihovim preseljenjem u vlastite domove.