ToseProeskiTri godine od smrti Tošeta Proeskog

 

Danas se navršavaju tri godine od smrti Tošeta Proeskog, makedonskog pevača koji je poginuo u saobračajnu nesreču kod Nove Gradiške u Hrvatskoj.

U rodnom Kruševu jutros je u crkvi održana liturgija, a nakon toga njegova porodica, prijatelji i obožavaoci bili su i na njegovom grobu.

Centralni događaj povodom godišnjice bilo je osvećenje krsta na manastiru Svetog preobraženja u blizini Kruševa, čiji je Proeski bio pokrovitelj. I u Skoplju je održana liturgija.

Povezana vest:  Tamara Milanović je – lilliewah

Vozača automobila u kojem je Proeski poginuo, Đorđe Gorgevski osuđen je na dve godine zatvora, a na odsluženje kazne još nije otišao pošto je na lečenju u skopskoj psihijatrijsjoj bolnici.

Njegovi advokati su najavili da će se žaliti Vrhovnom sudu zbog visine kazne, a Gorgevski se izvinio porodici Tošeta Proeskog za vreme suđenja, rekavši da mu je žao što se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio prijatelja.

Povezana vest:  Koncert u čast Vlade Divljana: (ne)normalni, Zdenko Kolar i gudački orkestar 14. juna u Botaničkoj bašti

Tačni uzroci saobraćajne nesreće još nisu utvrđeni. Prema presudi Gorgevskom, nesreća se dogodila zbog nedovoljne udaljenosti vozila od kamiona koji je bio ispred. U sudaru je poginuo samo Proeski, koji je spavao na mestu suvozač, a lakše su bili povređeni njegova menadžerka Lilja Petrović i vozač Gorgevski.