otvaranje Jazz Festival_2010Otvoren 26. Beogradski Jazz Festival

 

Pred punom velikom dvoranom Sava Centra večeras je svečano otvoren 26. Beogradski Jazz Festival.

Publiku je najpre u ime međunarodne zajednice pozdravio Ambasador Švedske u Srbiji, g-din Christer Asp, koji je istakao kako je BJF kulturni događaj od međunarodnog značaja.

Festival je zvanično proglasio otvorenim, istaknuti domaći jazz muzičar Vasil Hadžimanov, koji je rekao kako je baš BJF „krivac“ što je zavoleo džez i profesionalno počeo da se bavi muzikom. Posebno je istakao zadovoljstvo što će na ovogodišnjem Beogradskom Jazz Festivalu imati priliku da čuje svoje muzičke heroje: saksofonistu Wayne Shortera i kontabasistu Charlie Hadena.

Povezana vest:  FRESH ISLAND FESTIVAL - NAJVEĆI HRVATSKI HIP-HOP FESTIVAL USKORO RASPRODAN

otvaranje Jazz Festival_2010_2Prvi muzičari koji su u okviru 26. BJF nastupili večeras u Sava Centru su švedska jazz pevačica Rigmor Gustafsson i radio.string.quartet.vienna, a u drugom delu koncerta publiku očekuje nastup jednog od najvećih jazz muzičara današnjice Wayne Shortera i njegovog kvarteta.

Ponoćni program Beogradskog Jazz Festivala počinje večeras od 23h u Studentskom kulturnom centru, a u okviru njega nastupiće domaći sastav Pannonia Project i proslavljeni holandski bend Kraak & Smaak LIVE.

Povezana vest:  Marko Nastić: Sa publikom na severu Vojvodine imam posebnu konekciju