Taylor-Swift-Mine-Official-Single-CoverNajprodavaniji albumi u SAD

 

Novi album kantri zvezde Tejlor Svift (Taylor Swift) „Speak Now“ bio je najprodavaniji prošle sedmice u SAD sa više od milion prodatih primeraka, objavljeno je večeras na sajtu Em-Ti-Vi njuza (MTV News).

„Speak Now“ je trechi album 20-godišnjakinje koja je postala prva pevačica u poslednjih šest godina sa više od milion prodatih primeraka u prvoj nedelji od puštanja u prodaju.

Povezana vest:  Bajkoviti album"Disney Goes Classical" stiže 2. oktobra

Na drugom mestu najprodavanijih albuma prošle sedmice u SAD je grupa  „Šugarlend“ (Sugarland) s albumom „Incredible Machine“. Treća pozicija pripala je sastavu „Kings of Leon“ sa „Come Around Sundown“ a na četvrtoj je reper Lil Vejn (Wayne) sa „I Am Not a Human Being“.

Reper Eminem je peti s albumom „Recovery“; na šestom mestu je album „Union“ koji je Elton Džon (John) snimio sa Leonom Raselom (Rušell) dok je na sedmom muzika iz serije „Glee“.

Povezana vest:  Supermoćni programi na startu velikog finala Evropske prestonice kulture

Rod Stjuart (Stewart) je osmi s albumom „Fly Me To The Moon: The Great American Songbook“; deveti je Darijus Raker (Darius Rucker) sa „Charleston, SC 1966“ a desetu poziciju zauzima Majkl Buble (Michael) sa „Hollywood: The Deluxe EP“.