Marcelo_foto1Marčelov rođendanski koncert u SKC-u sa zombijima

 

Marko Šelić, hip-hoper i pisac poznatiji kao Marčelo, deliće posetiocima svog sutrašnjeg koncerta u Studentskom kulturnom centru Beograda (SKC) primerke svog novo  albuma „Deca i sunce“, a tokom svirke biće upriličen performans u saradnji sa majstorom za filmske maske i efekte Miroslavom Lakobrijom.

Marčelo je danas rekao agenciji Beta da je povod za koncert u SKC-u deset godina od pojavljivanja njegove prve zapažene pesme i da će tom prilikom predstaviti kompozicije sa novog, četvrtog albuma – uz osvrt na starije pesme kojima je stekao ugled na domaćoj sceni.

Povezana vest:  Izbor pesama za Eurosong se zahuktava

Prema njegovim rečima, na koncertu će se prvi put pojaviti sveže snimljeni album „Deca i sunce“, koji će biti deljen posetiocima, dok je zvanično objavljivanje ostavljeno za kraj decembra.

-Album će se tada (u decembru) pojaviti zajedno sa DVD-om na kojem će se naći snimak prošlogodišnjeg koncerta u Domu omladine Beograda i retrospektiva mojih spotova. Možda će biti još nešto dodatno – izjavio je Marčelo.

U poslednjih 10 godina, Marčelo je objavio tri albuma, jedan roman I jednu zbirku tekstova, a upitan kako se oseća kao slavljenik, kratko je odgovorio: „Imam neke sede“.

Povezana vest:  Bečka koncertna arena za 250 miliona evra

Za koncert, Marčelo je najavio vizuelni program u saradnju sa FX majstorom Miroslavom Lakobrijom – koji je radio na „Zoni mrtvih“, „Životu i smrti porno bande“ i „Srpskom filmu“ – i ukazao da će ono što će biti prikazano imati veze sa zombijima.

„Sa Lakobrijom me vezuje prijateljstvo još od spota za moju pesmu ‘Krasnokalipsa’ – snimljenu sa grupom Kal – u kojoj mi živi sedimo u kafani a zombiji pokušavaju da nas zaraze svojim ne-životom“, rekao je Marčelo, strip urednik u kući „Veseli četvrtak“ koja na srpskom tržištu objavljuje „Dilana Doga“ (Dylan Dog).

Povezana vest:  I Selena ima svog omiljenog momka u One Directionu

Marčelo nije želeo da otkrije kakav performans očekuje posetioce sutrašnje svirke, ali je rekao: „Mislim da sam našao finu zombijsku metaforu za koncert“. Deo jubileja koji Marčelo obeležava jeste i prebacivanje njegovog romana „Zajedno sami“ u pozorišnu formu, i taj komad bi trebalo da ima premijeru u pozorištu Dadov do kraja godine.

Vrata SKC-a će za Marčelov koncert biti otvorena u 19.30, a sam koncert će početi uo u 20.30.