bombaj stampaIzašao povratnički album Bombaj štampe

 

Sarajevska pop-rok grupa „Bombaj štampa“, koju kao gitarista i pevač predvodi glumac Branko Đurić-Đuro, posle 20 godina pauze objavila je početkom novembra povratnički album „Neka DJ odma’ dole CJ!“.

-Paralelno sa izlaskom albuma Đuro snima i film sa Anđelinom Džoli (Angelinom Jolie) u Budimpešti tako da će ovu godinu sigurno pamtiti samo po dobrom – saopštio je hrvatski diskograf „Dalas rekords“ (Dallas records).

„Bombaj štampa“ je prvi album posle „Ja mnogo bolje letim sam“ iz 1990. godine, trebala objaviti ovog proleća, ali se moralo čekati na dozvolu čuvenih „Rolingstonsa“ (Rolling Stones) da u pesmi „Palim se na guranje“ mogu koristiti deo njihovog hita „Tumbling Dice“. Dozvola menadžemnta „Stonsa“ stigla je tokom leta.

Povezana vest:  S.A.R.S. U MTV EXPRESS-u

Povratnički album je potom planiran za septembar, ali je izlazak odložen zbog iskrslih glumačkih obaveza Đurića, koji je angažovan za režiserski prvenac Džolijeve o ljubavi dvoje ljudi u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini, čije je snimanje počelo u oktobru.

Gitarista Nedim Babović rekao je tada muzičkom časopisu www.glas.ba da je umesto izlaska kompletan tiraž albuma ostao uskladišten kod „Dalasa“, jer su smatrali da je besmisleno objaviti CD u situaciji kada bend ne može odmah na promotivnu koncertnu turneju.

Povezana vest:  Prvi samostalni koncert Nine Bardić u pulskoj Areni 8. avgusta

Babović je tada izlazak albuma najavljivao „pred Novu godinu“, kada prestanu Đurićeve glumačke obaveze i bend bude mogao „zakazati nove termine koncerata“ u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli, a potom u Hrvatskoj.

Nosioci pokreta „Novi primitivizam“ u Sarajevu srednom osamdesetih uz „Zabranjeno pušenje“ i Elvisa Dži Kurtovića, Đurićeva „Bombaj štampa“ se pročula hitovima „Često poželim“ i „Mrak i ja“ sa prvog albuma iz 1987. godine.

Povezana vest:  Rokenrol u Kneževom arsenalu

Bend je prestao sa radom sa početkom rata u Bosni i Hercegovini, ali se ponovo okupio pre par godina za nastup ispred legendarnog američkog rokera Čaka Berija (Chuck Berry) u Opatiji.

-Pesme na ovom albumu nastajale su u Nedinoj i Đurinoj glavi u zadnjih desetak godina, a svoj konačni oblik dobile su ničim izazvane u proleće 2009. godine, u Nedinom studiju – navodi „Dalas“.