gil_gilbertoDve „Latino Gremi“ nagrade za Brazilca Žilberta Žila

 

Slavni brazilski muzičar Žilberto Žil (Gilberto Gil) dobitnik je dve „Latino Gremi“ nagrade na ovogodišnjoj – 11. dodeli ovih priznanja, koja je sinoć uručena u Las Vegasu. Žil (68) je nagrađen za najbolji album popularne brazilske muzike za „Banda Dois“ i najbolji album sa muzikom brazilske inspiracije za „Fe na Festa“.

Povezana vest:  Regionalna premijera Inna - Sun Is Up samo na MTV kanalu u nedelju, 3. oktobra

Glavni pobednici večeri su, međutim, bili meksički bend Kamila (Camila) i dominikanska merenge zvezda Huan Luis Gera (Juan Luis Guerra) koji su osvojili po tri nagrade u glavnim kategorijama, javile su strane agencije.

Među trofejima koje je trio Kamila poneo je nagrada za pesmu godine sa hitom „Mientes“, dok je Gera osvojio nagradu za album godine sa „A Son de Guerra“.

Povezana vest:  Taylor Swift reizdanjem „1989 (Taylor's Version)“ donosi pet svežih numera!

„Latino Gremi“ nagrada za ličnost godine dodeljena je proslavljenom španskom operskom pevaču Plasidu Domingu, koji je ovo priznanje dobio za profesionalni i filantropski rad.

Među nagrađenima je i popularna kanadska pevačica Neli Furtado, koja je dobila nagradu za najbolji ženski pop vokal za svoj prvi album na španskom jeziku „Mi Plan“. Ova nagrada obuhvata širok spektar latino muzike, od mekisčke rančero muzike, preko popa i roka do brazilske sambe, pod uslovom da je snimljena na španskom ili portugalskom jeziku.

Povezana vest:  Tropical Riddims by Mystic Stylez

Ovogodišnju tročasovnu ceremoniju uživo je prenosio španski TV kanal „Univision“, a među gostima su bili brojni pevači, kompozitori i producenti Latinske Amerike i Španije.