EMANUIL_01Koncert grupe EMANUIL u nedelju., 14. novembra na Akademiji, u Velikom klubu Dark Night by DJ Gavra

Petočlani alternativni, indie rock sastav Emanuil nastao je 2003. godine u Novom Sadu, na temelju dugotrajnog prijateljstva članova i njihovog zajedničkog interesovanja za muziku i umetnost.

Inspiraciju crpe iz sveta koji dele među sobom. Njihov stil podseća na uzore poput 16 Horsepower i Woven Hand, Joy Division, Nick Cave and The Bad Seeds , The Cure i Swans, zadržavajući istovremeno sopstveni karakter. Tekstovi dolaze iz intimnih osećanja i vizija koji se preobražavaju u moćnu poetsku figuraciju, u isti mah onespokojavajuću i prijatnu.

Povezana vest:  Zdravko Čolić priredio spektakularan koncert na Ušću (FOTO)

Godine 2006. objavili su, u samizdat produkciji, svoj albumj prvenac „Ptica koja čini jato“, koji je okupio male krugove iskrenih poštovalaca njihovog zvuka. Tokom sledećih godina, broj fanova raste zajedno sa sve češćim nastupima po Srbiji.

Proletos su nastupili i kao gosti Velikog Prezira, na koncertnoj promociji njihovog novog albuma u Novom Sadu.

Povezana vest:  Nekoliko hiljada ljudi na velikoj EU žurci, horski pevalo uz Alphaville, Nipplepeople i Stereo Bananu

Trenutno rade na novom materijalu.

Emanuil će nastupiti u nedelju 14. novembra u Malom klubu Akademije. Koncert počinje tačno u 21h, a cena karte biće 200 dinara.

Iste večeri u Velikom klubu Akademije, odigraće se novo izdanje Dark Nighta, najstarijeg  „mračnog“ prestoničkog serijala žurki, čije je jezgro ukotvljeno u DarkWave, EBM i Electro muzici. 

Kao i uvek, poklon-diskovi sa najnovijim „mračnim“ hitovima očekuju vas kod Gavre u DJ kabini, a ovog puta  još jedno iznenađenje – DVD live Apoptygma Berzerk obradovaće najvernije posetioce ;)

Povezana vest:  Prva stanica karavana "Čarolija" je u Budvi

Žurka će trajati od 22h do 04h, a cena ulaznice biće 100 dinara.