O'DEER_02U sredu O’DEER i LepicLepic, a u četvrtak ONE BIG HELL i NOVA na Akademiji

O’DEER istražuje granice avangardnog džeza i slobodne improvizacije, uz nekovencionalan pristup muziciranju. Grupu čine Dušan Filimonović, Stefan Pejatović i Mane Zuđelović, ujedno članovi i Temporary Session kolektiva, koji bubnjevima, gitari i tenor saksofonu priključuju zvuk različitih elektronskih i „home made“ instrumenata.

Njihovi nastupi neretko su agresivni i psihodelični, ali isto tako ostavljaju i širok prostor slušaocu da percipira zvuk na osnovu vlastitog iskustva i trenutnog raspoloženja.

Od prošlogodišnjeg koncerta u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, O’Deer nije svirao uživo, posvećujući se radu na muzici odnosno improvizaciji, formi i zvuku.

Ukoliko ste propustili sešn u biblioteci, pruža vam se još jedna sjajna prilika da poslušate ovaj trio, i to u sredu 17. novembra, kada će održati koncert u Malom klubu Akademije, uz DJ podršku lepiclepica.

Povezana vest:  Keti Peri se neće pojaviti na dodeli Pipl čojs nagrada

Koncert počinje u 22h, a karte će se prodavati na ulazu po ceni od 150 dinara.

ONE_BIG_HELL_I_NOVA_18.11.Grupe ONE BIG HELL i NOVA održaće koncert u četvrtak 18. novembra na Akademiji, u okviru zajedničke serije nastupa po Srbiji.

One Big Hell je bend iz Sremske Mitrovice/Novog Sada, koji svira energičnu fuziju različitih muzičkih pravaca, sa posebnim akcentom na grunge i punk rock zvuk.

Nakon dva demo snimka i diy singla “In The City” iz 2006. godine, bend 2008. objavljuje album “Novi Dan”, kao kombinaciju novih i pesama iz prvog perioda benda.

Povezana vest:  U PRODAJI DODATNE ULAZNICE ZA KONCERT BETH HART

Na albumu gostuje i Vuja iz legendarnog hc-punk sastava KBO!, kao vokal u pesmi „Ćošak novog vremena“ za koju je planiran i video spot, koji je već urađen za novi singl „Zovi me“.

Usviraniji i žešći nego ikada, One Big Hell 2010. godinu provode snimajući drugi album sa novim bubnjarem i prašeći što je moguće više koncerata.

Nekada četvoročlanu postavu ovog benda, danas čine: Nemanja Velimirović – gitara/vokal, Miroslav Popov – bubanj i Đorđe Radić – bas gitara, vokal.

Nova je tročlani alternativni pop-rock sastav iz Novog Sada, formiran na leto 2009. godine. Svi članovi benda već su imali iskustva u radu na sopstvenim autorskim pesmama. Oslobođeni predrasuda muzičkih žanrova i stilova, već nakon nekoliko susreta stvaraju prve zajedničke trake.

Povezana vest:  PJESMA MEDITERANA, Umetnički savet odabrao 32 kompozicije

O svojoj muzici kažu: „Stvaralačkim pristupom pesmama, odevenim u „alternativni rock“ želimo da u našoj muzici uživa velik broj ljudi. Note i tekstovi, pisani istovremeno, nastoje da govore o svemu što dotiče život: ljubav, prijateljstvo, prevare i moralne dileme. Upečatljivim rifovima obeležena je svaka pesma i dat joj je pečat.“

Bend je dobio ime po latinskom nazivu za promenjive zvezde, čiji je eksplozivni karakter odredio karakter ove grupe, a Novu čine: Slobodan Vuletić (gitara, vokal), Janoš Botka (bass gitara) i Predrag Novković (bubanj).

Koncert u Velikom klubu Akademije počinje u 22h, a cena karte biće 150 dinara.