whiteliesVajt lajz dolaze sa novim pesmama u Beograd

 

Britanski sastav „Vajt lajz“ (White Lies) prvi put u Srbiji sviraće 2. decembra u Studentskom kulturnom centru Beograda, gde namerava da izvede većinu pesama sa drugog albuma „Ritual“, čiji se izlazak očekuje u januaru iduće godine.

-Mislim da ćemo svirati većinu novog albuma, sedam ili osam pesama definitivno. Luksuz je kad sviraš nove pesma, to je dodatan razlog da se koncertu raduješ. Biće to savršen trenutak da isprobamo novi materijal pred fanovima koji nas nisu ranije videli – rekao je basista Čarls Kejv (Charles Cave).

Povezana vest:  Počinje 08. Jazz Festival u Inđiji

Londonski dark-pop trio, koji pored stihopisca Kejva čine i gitarista i pevač Hari Mekvi (Harry McVeigh) i bubnjar Džek Lorens-Braun (Jack Lawrence-Brown), pročuo se prošle godine debitantskim albumom „To Lose My Life…“ i hitovima „Unfinished Busineš“, „Death“ i „Farewell to the Fairground“.

Sa temama kao što su smrt i gubitak, „Vajt lajz“ su u Britaniji zaradili epitete „Nik Kejv sreće Edgara Alana Poa“ i ocene da podsećaju na „Džoj divižn“ (Joy Division) ili „Depeš mod“ (Depeche Mode), iako članovi benda često ističu da je priroda njihove muzike „uglavnom kontrast naspram stihova, skoro euforična“.

Povezana vest:  1000. koncertom i proslavom 33. rođendana bend Atheist Rap probudio Kalemegdan

Novi album je nazvan „Ritual“, jer „ta reč postoji skoro u svakom jeziku, to je nešto svi znaju“, glavne teme su ljubav, emocije i religija, a Kejv kaže da je izvesno da će u Beogradu svirati najavni singl „Bigger Than Us“, za koji uskoro treba da se pojavi spot.

Kejv kaže da članovi benda znaju o Srbiji uglavnom ono što se proteklih godina pojavljivalo u zapadnim medijima, ali da će se posebno o njenoj savremenoj kulturi potruditi da saznaju više kada dođu u Beograd.

Povezana vest:  Plakat Rihaninog parfema seksualno sugestivan

-Videćemo postoji li mogućnost da se prošetamo i razgledamo grad. To je nešto što bismo zaista voleli da uradimo, da na neki način dobijem uvid u to kakav je Beograd danas – kaže Kejv.