VLATKO_I_STEFANStefanovski i Milenković večeras u Sava centru

 

Bivši gitarista rok sastava „Leb i sol“ Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković upozorili su beogradsku publiku da na njihovim koncertima u Sava centru, umesto klasične muzike i romantične večeri, treba da očekuje „žestoku svirku“ na električnim instrumentima. Povodom koncerata 22, 23. i 27. decembra, Stefanovski je rekao danas na konferenciji za novinare da za njega nastup sa Milenkovićem predstavlja nešto sasvim novo i veoma zanimljivo.

Povezana vest:  „Moto Fest, Banjaluka 2021“ od 20. do 22. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel

-Koncert mi daje jednu novu muzičku energiju i pruža mi mogućnost da probam nešto novo i sve to podelim sa muzičkim genijem kakav je Stefan – rekao je Stefanovski.

Milenković je rekao da mu je saradnja sa Stefanovskim omogućila da zađe u drugu muzičku oblast, koja mu nije strana, ali koju je ipak morao da uči od početka, „kao neki strani jezik“.

-Takođe sam dobio priliku da otkrijem nove mogućnosti svog instrumenta, koji sam do sada koristio u okviru jednog jezika, a jezika ima mnogo – rekao violinista.

Povezana vest:  Promocija monografije o rok bendu "Partibrejkers" sutra u Domu omladine

Stefanovski je specijalno za koncerte u Beogradu dobio novu električnu gitaru, koju je izradio srpski majstor Leo Skala, koji trenutno živi u Los Anđelesu, dok je Milenković dobio električnu violinu koju je izradio Avgustin Penič iz Slovenije.

-Neka repertoar ostane tajna, ali težište smo dogovorili. Sviraćemo Balkan, kao i klasične stvari koje su inspirisane Balkanom, a Stefana ćete imati prilike da vidite u jednom sasvim novom izdanju, kao rok muzičara – rekao je Stefanovski.

Povezana vest:  Selena Gomez: Najbolje se osećam kad sam bez šminke

Prema najavama organizatora koncerta, Beogradske kulturne mreže, postoji ideja da nastupi Stefana Milenkovića i Vlatka Stefanovskog postanu tradicionalni i da se održavaju svake godine u decembru.

Uz nastupe u Sava centru, Stefanovski i Milenković će održati I mini koncert 24. decembra (19.00) u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu.