sara_grubacSari šampionski pehar

 

Mlada i veoma talentovana srpska teniserka Sara Grubač je danas (22.12.2010) na terenima TK  „Set-Net“ osvojila turnir u kategoriji do 16 godina (treća kategorija, TSB kalendar), iako ima samo 13. Do finala Sara je, igrajući sa dve godine starijim devojčicama, dobijala mečeve bez izgubljenog seta. U finalu je igrala protiv prvog nosioca, Jelene Janošević devojčice koja je nedavno osvojila Masters do 16 godina. Kuriozitet je u tome što Sara uopšte nema plasman do 16 godina i ona je u pred-pred ulaznoj godini u konkurenciji do 16 godina.

Povezana vest:  Krajinović uspesšan u Maleziji

Finalni meč je trajao preko tri sata. Nakon  velike borbe i stalnih preokreta, Sara je prvi set dobila 7:5, da bi u drugom setu povela 4 :1 i potom se opustila.

-U glavi je taj meč za mene bio završen, ali protivnica se sa tim nije „složila“. Skupila je svu snagu i dobila vezanih osam gemova, ubrzo je bilo 6:4 za nju drugi set  i 3:0 u trećem. Ali, na muci se poznaju junaci. Kada su me svi otpisali, pri rezultatu 1: 4, za moju protivnicu, izvukla sam iz sebe poslednje atome snage i trijumfovala sa 7:6 u trecem setu“ – rekla je Sara Grubač šampionka turnira u konkurenciji do 16 godina treče kategorije iz kalendara TS Beograda.

Povezana vest:  ATP I WTA ACALPULCO, Naslovi za Ferera i Dulko

Saru već godinu dana trenira Vlada Jovanović, trener na „Set-net“-u (iako je Sara član TK „Crvena zvezda“ sa kojim je Sara došla do finala ekipnog prvenstva države do 14 godina, dobivši sve mečeve, koje je igrala za crvenobele.

-Veliku zahvalnost dugujem Zdravku Komljenoviću, vlasniku firme „Komex“, zastupnika „Tehno-Fibre“ opreme (reketi, zice…) za Srbiju, koji je prepoznao moj talenat i sa kojim imam izvanrednu saradnju“ – zaključila je Sara Grubač.

Povezana vest:  Mats Vilander i Aleks Koreča o Novaku Đokoviću