“Opet sam našla radost u pisanju muzike“.  – ovo je rečenica kojom je Florence Welch, frontmenka popularnog britanskog benda Florence + the Machine, opisala proces stvaranja četvrtog studijskog albuma, prikladno nazvanog “High As Hope“. Album nas vodi kroz njene borbe sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem. Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a “High As Hope“ je proizvod nove, slobodne Florence. Pored Florence, koja je producent i tekstopisac svih deset pesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emile Haynie, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rey “Born To Die“. Albumu su prethodili singlovi “A Sky Full Of Song“ i“Hunger“, a nedavno je objavljen i spot za novi singl “Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i legendarni saksofonista Kamasi Washington.

Povezana vest:  Bend ŽeneKese sutra na Zidiću ispred Doma omladine Beograda

Na novim pesmama započela je sa radom odmah po završetku “How Big, How Blue, How Beautiful“ turneje, samostalno i usamljeno u svom studiju u Pekamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg saradnika Bretta Shawa. “Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svetu, ali mi dopušta da radim pesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentisanja s intrumentima i zvukovima, što i jeste moj autorski potpis; bez zadrške mogu da lupam po zidovima, loše sviram klavir i da budem apsolutno svoja“.

Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz već pomenute muzičare u radu na pesmama su učestvovali i SamphaKelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svetska turneja – nakon nekoliko letnjih festivalskih nastupa, u septembru i oktobru ove godine će započeti severnoamerički deo “High As Hope“ turneje, nakon čega tokom novembra slede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Povezana vest:  Nakon 5 godina pauze Rhye predstavljaju album "Blood"

“High As Hope“ spisak pesama:

  1. June
  2. Hunger
  3. South London Forever
  4. Big God
  5. Sky Full of Song
  6. Grace
  7. Patricia
  8. 100 Years
  9. The End of Love
  10. No Choir

Preuzmi, slušaj i dodaj album “High As Hope“ na svoje plejliste

PHOTO: Vincent Haycock/Universal Music