jeremenija_pobednik_junior_esc_2010Jermenija pobedila na Dečjoj Pesmi Evrovizije, Sonja Škorić treća

 

Pobednik 8. Dečje pesme Evrovizije je 12.godišnji Vladimir Azarmanjan (Azurmanyan) iz Jermenije, sa pesmom „Mama“, dok je srpska predstavnica Sonja Škorić (14) sa kompozicijom „Čarobna noć“ zauzela treće mesto.

Drugoplasirani su 11.godišnji predstavnici Rusije Liza Drozd i Saša Lazin sa pesmom „Boy and girl“ koji su osvojili 119 poena, jedan poen manje od pobednika, dok je Srbija dobila 113 poena.

Povezana vest:  Aregentinski di džej otvara sezonu u Gradu

Za pobednika međunarodnog takmičenja mladih talenata sinoć su se u Minsk areni, u Belorusiji, nadmetali dečaci i devojčice između 10 i 15 godina iz 14 evropskih zemalja.

sonja_skoric_JSEC_2010Pred oko 15.000 posetilaca nastupili su predstavnici Litvanije, Moldavije, Holandije, Srbije, Ukrajine, Švedske, Rusije, Letonije, Belgije, Jermenije, Malte, Belorusije, Gruzije i Makedonije.

Prema propozicijama takmičenja, učesnici su morali da budu kompletni autori kompozicije sa kojom su se predstavili, dok je odraslima bilo dozvoljeno da pomognu samo oko aranžmana.

Povezana vest:  DEPECHE MODE PROMENILI IZDAVAČA I U MARTU 2013. IZDAJU NOVI ALBUM ZA COLUMBIA RECORDS/MENART!

Veče su otvorili domaćini, pobednici Dečje pesme Evrovizije 2007. i 2005. godine, Aleksej Zigalkovič i Ksenija Sitnik.

U revijalnom delu nastupio je Aleksandar Ribak, pobednik Pesme Evrovizije 2009. godine, dok je predstavnik Belorusije na istom takmičenju 2007, Dmitri Koldun, otpevao zajedno sa svim učesnicima Dečje pesme Evrovizije 2010 UNICEF-ovu pesmu „A day without war“.

Povezana vest:  Sutra počinje trka za prve EXIT ulaznice po najboljoj ceni!

Gosti ovogodišnjeg takmičenja bili su i svi njegovi prethodni pobednici, od 2003. do 2009.

Program su vodili Leila Ismailova i Denis Kurian, a prihod od SMS glasanja namenjen je deci sa specijalnim potrebama.