nhl_logoNHL

Filadelfiji derbi Istoka NHL lige

 

U sudaru dve najbolje ekipe Istočne konferencije NHL lige Filadelfia je nakon izvođenja kaznenih udaraca svladala Vašington (5:4) u njihovom Verizon Centeru.

Deni Briere je bio jedini strelac iz penala za Flajerse, a Brian Bučer je obranio sva tri udarca Kapitalsa koji su drugi put ove sezone ubeležili dva uzastopna poraza. Uprkos tome, ekipa iz glavnoga grada i dalje je na vrhu Istoka.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Nikola Sedlak pobedio u Bošnjacima

Aktualni prvaci Čikago Blakhouksi su u petak teško poraženi u Kaljariju (7:2), ali brzo su se oporavili i samo 24 sata kasnije se „iskalili“ na Vankuveru (7:1). Zanimljivo, u prvoj trećini gledatelji u Rodžers Areni nisu videli nijedan pogodak, a onda je usledio uragan Čikaga koji je s četiri gola unutar tek nešto više od deset minuta drugog perioda rešio utakmicu. Patrik Kane s pogotkom i dve asistencije, te Marian Hosa s tri dodavanja za gol bili su prva imena Blakhouksa.

Povezana vest:  NHL, Preokretom u Otavi Kapitalsi prekinuli crnu seriju

Nju Jork Islandersi su poraženi i 12. put zaredom. Ni promena trenera zasad ne donosi pomake u njihovoj igri, u subotu ih je na njihovom ledu s 4:1 pobedila Florida.

U kanadskom derbiju Montreal je s 2:0 nadigrao Toronto, a Keri Prajs (30 odbrana) je ubeležio četvrti „shutout“ sezone i već treći u poslednjih šest utakmica za Kanadiense koji drže treće mesto na Istoku.

Povezana vest:  WDSF International Beo Dance Open 2013, Članovi Spina odlični u Šumicama

 

 

NHL liga, subota:

Montreal – Toronto 2:0

Buffalo – Tampa Bay 1:2

New York Islanders- Florida 1:4

Boston – Los Angeles 3:4, kazneni udarci

Carolina – Nashville 1:2, kazneni udarci

Washington – Philadelphia 4:5, kazneni udarci

St. Louis – New Jersey 3:2

Minnesota – New York Rangers 2:5

Dallas – Colorado 3:4, kazneni udarci

Vancouver – Chicago 1:7

San Jose – Columbus 0:3