klaudia_pechsteinNemačka junakinja Klaudija Pehštajn htela da skoči s mosta

 

Najuspešnija nemačka sportistkinja u istoriji zimskih olimpijskih igara, brza klizačica Klaudija Pehštajn (38), priznala je kako je razmišljala o samoubistvu nakon što je optužena za korištenje dopinga.

Međunarodna klizačka federacija suspendovala ju je u februaru 2009. godine kad je u njenoj krvi otkrivena abnormalna količina retikulocita.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Istorijski trijumf mlade reprezentacije na startu SP u Estoniji

Pehštajn je očekivano tvrdila da je nevina, a to je ponovila i u autobiografiji “Od zlata do krvi” koja će se od ponedeljka naći u prodaji. Zanimljivije je, međutim, da je u knjizi otkrila kako je bila na rubu samoubistva koje je planirala počiniti sa svojim, sada bivšim, suprugom.

-Samoubistvo kao lek. Samoubistvo kao rešenje svih problema. Nikad mi nije bilo ni na kraj pameti da ću jednoga dana biti kandidatkinja za takav korak – napisala je Pehštajn.

Povezana vest:  Eurosport i GCN prenose Tur de Frans

Dodala je kako se s tadašnjim suprugom Markusom već dogovorila da će zajedno skočiti s mosta. Svom je menadžeru poslala oproštajnu SMS poruku, nakon čega ju je on odmah nazvao i odgovorio od ideje.

Pehštajn je osvojila čak pet zlatnih, te po dve srebrne i bronzane medalje na pet različitih olimpijskih igara, od Albertvillea 1992. do Torina 2006. godine. Na svetskim je prvenstvima osvojila neverovatna 34 odličja.

Povezana vest:  Uoči početka prvih Olimpijskih igara u Singaporu