ice_hockeyNHL

 

Prvi hat-trick Jovanovskog u 15 godina NHL karijere

 

Edvard Jovanovski, 34-godišnji makedonski Kanađanin u redovima Phoenixa, postigao je svoj prvi hat-trick u 15 godina NHL karijere.

Jovanovski je odbrambeni igrač poznat u kanadsko-američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi po defenzivnom učinku, ali u sredu je neočekivano dao veliki napadački doprinos u domaćoj pobedi Coyotesa protiv Nashvillea 4:3. U svakom periodu postigao je po jedan gol, a pobednički, za 4:3, s igračem više u trećoj trećini, u kojoj su domaćini nadoknadili zaostatak 3:2.

Washington je kao domaćin pobedio Toronto 5:4 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Nakon što su gosti dobili prvi period s 1:0, Capitalsi su u drugoj trećini postigli tri gola, a nisu primili ni jedan. Ali, Toronto je u razmaku od tri minute i tri sekunde u trećoj trećini dao tri pogotka za preokret i vođstvo 4:3. Poravnao je Aleksander Semin s igračem više nepunih šest minuta pre kraja dvoboja, a isti je igrač, uz Aleksandra Ovečkina, poentirao za Washington i u raspucavanju penala, u kojem Toronto niti jednom nije bio uspešan.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda BN Bos otkazala učešće u Kupu Srbije

New Jersey je slavio u gostima kod branitelja naslova Chicaga s 5:3, te stigao do tek druge pobede u zadnjih sedam dvoboja, kojom je pobegao s dna liste na Istoku. Loša vest za Devilse je povreda desnog lakta legendarnog golmana Martina Brodeura, koji je u drugom periodu napustio igru. Prema prvim informacijama, povreda nije ozbiljnije prirode.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Šahisti otputovali na Evropsko prvenstvo

S lošim rezultatima u zadnje vreme nastavili su Pittsburgh Penguinsi, koji su izgubili na gostovanju kod Dallasa 5:2, te ubeležili četvrti poraz u zadnjih pet utakmica. Dallas je, nakon tri uzastopna poraza, stigao do druge pobede u nizu, u kojoj je Šveđanin Lou Eriksson bio dvostruki strelac.

Ekipa Bostona je slavila u gostima kod Buffala 5:2, te je pobedila i na petom uzastopnom gostovanju ove sezone u jednakom broju nastupa, što je novi klupski rekord na otvaranju sezone.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Dragan Šolak među vodećima na Bosna openu 2010

 

 

 

NHL liga, sreda:

 

Carolina – New York Islanders 7:2

Buffalo – Boston 2:5

Washington – Toronto 5:4 (penali)

Florida – Atlanta 3:4

Dallas – Pittsburgh 5:2

Chicago – New Jersey 3:5

Calgary – Detroit 1:2

Anaheim – Tampa Bay 3:2 (produžetak)

Phoenix – Nashville 4:3