zoran_terzicSP JAPAN 2010

Zoran Terzić: Za sada sam zadovoljan igrom reprezentacije

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je danas u Tokiju da može da bude zadovoljan sa dosadašnje četiri pobede i jednim porazom na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi A i plasirala se u drugu fazu takmičenja na SP.

-Možemo da budemo zadovoljni sa skorom od četiri pobede i jednim porazom. Odigrali smo dobro protiv Poljske i Japana. Poen ili dva odlučivao je da li ćemo biti prvi ili drugi u gruipi. U nastavku, pokušaćemo da idemo od utakmice do utakmice i odigramo najbolje što Možemo – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Rezultati prvog dana Državog prvenstva srednjih škola u odbojici (M)

Srbija će nastaviti takmičenje na Svetskom prvenstvu u subotu kada će se sastati s Turskom, a zatim s Kinom, Rusijom i Južnom Korejom, najbolje plasiranim reprezentacijama iz Grupe D.

-Tursku dobro poznajemo. Mnogo toga se zasniva na jednoj igračici. Znamo odakle preti glavna opasnost i zato moramo da svedemo učinak ostalih igračicabna minimum. Smatram da imamo lepe šanse protiv Turske, ako ponovimo dobru igru kao protiv Japana – rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Kina je napravila neprijatno iznenađenje na SP, jer u drugu fazu dolazi bez bodova.

-Kina je imala mnogo bolje rezultate prethodnih godina. Pokušaće da pronađe svoju šansu za viskok plasman u narednim mečevima. Mislim da je to dobra reprezentacija. Igrali smo pre početka SP i vrlo teško je prognozirati rezultat – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Na jubilarnom, 50. Turniru (1. – 3. maj) 31 ekipa iz 8 zemalja

Selektor reprezentacije Srbije ocenio je da je Rusija veliki favorit.

-Rusiju niko ne može da pobedi ako odigra kako zna, što je i pokazala na ovom prvenstvu. Mnogo je jaka i ne možemo da računamo na dobar rezultat u tom meču, osim ako ne odigra slabo, a mi najbolje što možemo – rekao je Terzić.

On je naglasio da je Južna Koreja za razliku od Kine napravila prijatno iznenađenje na SP.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, TENT slavio u Užicu, Radnički nadigrao Poštar 064

-Koreja je najprijatnije iznenađenje za mene. Ranije smo je lako dobijali. Odbojkašice Koreje pobedile su Kinu i Tursku, izgubile samo od Rusije. Igraju mnogo bolje nego pre – rekao je Terzić.

Na pitanje koliko promena termina može da utiče na ishod utakmica, selektor Srbije je odgovorio:

-Ne odgovara nam što igramo pre podne, jer nismo tada trenirali. Međutim, na Svetskom prvenstvu adrenalin mora da bude na visokom nivou, da ne razmišljaš u koliko sati igraš, već da pružaš najbolje partije, pa makar te budili u pet ujutro.